Новини

На пунктах пропуску Буковини оновили освітлення

На пунктах пропуску Буковини оновили освітлення.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області.

Йдеться, зокрема, про:

“Порубне – Сірет”
“Мамалига – Крива”
“Россошани – Бричень”
“Кельменці – Ларга”
“Сокиряни – Окниця”
“Вашківці – Гріменкеуць”

Упродовж лютого робота підрядника була сконцентрована на модернізації зовнішнього та внутрішнього освітлення. Адже це важливо для покращення логістики із країнами-партнерами, зокрема, для забезпечення безперебійного потоку вантажів з України, та ввезення гуманітарної допомоги в нашу державу.

Окрім осучаснення системи освітлення, підрядник виконав роботи із покращення благоустрою та санітарного стану на контрольно-пропускних пунктах.

“На МАПП “Порубне – Сірет” відновили відбійник оглядової ями, замінили пошкоджене огородження та полагодили металеві ворота. Крім того, на цьому пункті пропуску провели роботи з ремонту та обслуговування інженерних мереж. Зокрема, очистили внутрішню каналізаційну систему.
На пунктах пропуску через кордон з Республікою Молдова провели роботи з осучаснення системи освітлення та обслуговування адміністративних будівель. Першочергові роботи на 6 контрольно-пропускних пунктах виконуються у рамках експлуатаційного утримання, згідно із постановою Кабміну №1152 від 03.11.2023 року. Поточні ремонти заплановані на 2024 рік”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у березні 2023 року Кабмін ухвалив рішення про передачу 29 КПП через державний кордон у підпорядкування Агентства відновлення. Вже передано 26, ще 3 у процесі передачі. Це дозволить більш комплексно планувати й реалізовувати проєкти для поліпшення логістики з країнами-союзницями. На балансі Служби відновлення у Чернівецькій області перебуває 6 пунктів пропуску через державний кордон з Румунією та Республікою Молдова.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.