Новини

Збір на запчастини до дронів, які збирає чернівчанка, триває

Чернівчанка Віолетта Олійник власноруч збирає дрони для військових.

Підштовхнуло те, що до неї звернулися за допомогою батько і брати, які зараз воюють. Дівчина пройшла безкоштовні онлайн-курси Victory Drones та “Дрон у кожну хату”. І взялася збирати FPV-дрони – бомбери та камікадзе. Наразі зібрала і відправила на Запорізький та Донецький напрямки більше 20 безпілотників.

Про це пише molbuk.ua

Для роботи дівчині потрібні деталі. Замовляє їх через інтернет. У середньому на збірку одного бомбера йде близько 20 тисяч гривень.

Віолетта перелічує запчастини, які їй треба для збирання одного безпілотника:

“Рама, на яку все кріпиться, акумулятор (беру в Івано-Франківську, їх роблять українські хлопці), чотири мотори, вісім пропелерів (чотири – про запас), камера або тепловізор (останній значно дорожче коштує), дві плати керування, одна деталь для відеозв’язку, ще одна – для радіозв’язку, антени… Словом, багато всього. Найдорожча наразі придбана деталь – тепловізійна камера для дрона.

Вона коштує 12 тисяч гривень. Це найпростіша. Але її має бути достатньо для виявлення ворога”.

Власні заощадження Віолетта вже давно витратила на цю справу. Тож тепер звертається до небайдужих за підмогою.

“Часто буває, що хтось купив деталі до дрона, а потім вирішив, що не хоче або не має змоги їх збирати. З радістю прийму й використаю. Найбільша потреба – у грошах. Запчастини дорогі, дефіцитні, їх постійно доводиться докуповувати. Що чотири дні набираю різних деталей на 20 тисяч гривень. Тож гроші потрібні завжди”, – каже Віолетта.

Минулого тижня видання “ ” долучилося до підтримки збору. За цей час небайдужі задонатили близько 20 тисяч гривень. Це – вартість одного бомбера, відтак, майстриня задоволена результатом і вдячна всім.

“Донатів багато, майже всі по 100-200-300 гривень, один на 5 тисяч, – зауважує. – І це дуже цінно. Насправді я зворушена тим, що читачі так активно донатять”.

Чернівчанка не сидить, склавши руки, ані хвилини, і продовжує працювати на перемогу.

“Впродовж тижня надіслала два пробні тепловізійні дрони. Один батькові, другий – братові. Чекаю їхніх відгуків. Якщо все добре – буду купувати ще тепловізійні камери для безпілотників”, – планує дівчина.

Зараз Віолетта доробляє три “подаруночки”.

“Маю два готових бомбери і три камікадзе. І допаюю ще три. Хочу відправити невелику партію на Донеччину”, – каже.
Бомбери, до речі, мають імена – їх вигадала донька товариша.

“Їх звуть Діанелла та Кексик, це “викидачі бомб на Росію”! Як на мене, ідеально придумано,” – усміхається майстриня.

Віолетта дуже вдячна всім небайдужим, які підтримують її роботу. Сума на “банці” постійно поповнюється. Утім, і регулярно вичерпується, адже коштів треба завжди.

Газета “Молодий буковинець” приєднується до збору коштів на дрони, які виготовляє чернівчанка, і закликає читачів підтримати майстриню, адже вона робить дуже потрібну справу.

Перекажіть суму, яку можете, на картку “Монобанку” Віолетти Олійник, а вона за ці кошти придбає запчастини й виготовить черговий дрон, який врятує життя наших військових і наблизить перемогу України. Пам’ятайте, що кожна гривня важлива!

Для підтримки виробництва дронів:

5375 4112 1212 5848, “Монобанк”

Посилання на банку тут

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.