Новини

Буковинці масово викидають тварин на вулиці та ринки: зоозахисники у відчаї

На фото – цуценя, покинуте на Калинівському ринку і підібране зоозахисниками

Люди масово викидають тварин на вулиці та ринки. Одна з найпопулярніших таких “точок” – Калинівський базар.

У результаті багато чотирилапих гинуть від хвороб, голоду та під колесами автівок. Волонтери уже не справляються з такою кількістю тваринок, яким потрібна допомога, – ні фізично, ні матеріально.

Про це у дописі на фб-сторінці розповіла зоозахисниця Анна Пелепчук, пише molbuk.ua

Анна обурена і доведена до відчаю людською безвідповідальністю та байдужістю, яка межує із жорстокістю.

“Чому така ненависть до тварин? Звідки? Чому така халатність? Невже викинути цуценят або кошенят у коробці чи мішку – це легше, аніж запобігти вагітності, стерилізувавши тваринку?! Чи ви думаєте, що, підкинувши на базар цуценят, вони там між людей будуть жити нагодовані? Ні, ні і ще раз ні! Ви їх несете в цій коробці на жахливу смерть в муках і болі. Калинівський ринок, як і інші базари, заражений ентеритом. Кожне цуценя одразу чіпляє хворобу, як тільки потрапляє на базар. Ця хвороба несе за собою смерть”, – наголошує Анна Пелепчук.

Читайте також: “Майже в усіх – сумна доля”: собаки з центру стерилізації в Чернівцях чекають на нових господарів

Лікування хворих тваринок дорого коштує, і не завжди є гарантія, що це зарадить.

“Коли малеча одна за іншою відмовляється їсти і починає стікати кров’ю, небайдужі звертаються до волонтерів по допомогу. Починаємо відкривати збори на лікування, а це шалені гроші, крапельниці, уколи. Як правило, з 10, можливо, двоє виживуть. Хвороба ця страшна, і якщо ви принесете цуценят на Калинку, то це неминуче.

А яка кількість збитих машиною собак на вулиці, нікому не потрібних, на операції і лікування яких волонтери так само збирають кошти! У мене на кураторстві зараз три собачки і котик, усі збиті на трасі. Вони в клініці на лікуванні, яке потребує шалених коштів”, – розповіла Анна.

Зоозахисниця закликає буковинців стерилізувати своїх домашніх улюбленців, якщо не мають змоги прилаштувати потім їхнє потомство.

“Зараз весною почнуться “гуляння” тварин. Стерилізуйте своїх котів і собак, аби не мати в подальшому проблем і не створювати додаткових клопотів волонтерам. Ми і так забиті по вуха хворими тваринами, ледь справляємось. Не викидайте своїх вихованців. Спробуйте прилаштувати! Не можете – зверніться до волонтерів, але ж не викидайте дітей в мішках у річку, ліс, на базар, ще де-небудь. Ну як таке зробити рука підіймається?!” – дивується Анна Пелепчук.

Куди надсилати кошти на лікування хворих тварин:

5168742721824104
Анна Пелепчук

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.