Новини

У лікарні Чернівців вперше видалили частину шлунку пацієнта, в якого рак

У Чернівецькій обласній лікарні вперше провели лапароскопічну резекцію шлунка пацієнту з раком.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці лікарні.

– Резекція (часткове видалення) шлунка проводиться при різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Завжди це оперативне втручання було дуже травматичним і пацієнти тривалий час перебували в післяопераційному періоді на стаціонарному лікуванні. Наразі в нашій лікарні це складне оперативне втручання проводять за найсучаснішими методикою за допомогою лапароскопічних технологій. Це дозволило суттєво знизити травматичність операцій, відповідно – зменшити тривалість післяопераційного періоду. Пацієнт швидко повертається до звичного життя й відновлює працездатність, – каже генеральний директор ОКНП “Чернівецька обласна клінічна лікарня” Дмитро Домбровський.

На базі хірургічного відділення Чернівецької обласної лікарні запроваджено новий етап в розвитку хірургічної онкології. Так, у пацієнта з раком вперше успішно виконано лапароскопічну резекцію шлунка з лімфодисекцією.

Всі етапи операції здійснюються за допомогою спеціального високотехнологічного обладнання через п’ять невеликих проколів у черевній стінці без розкриття очеревинної порожнини.

Застосування лапароскопічних технологій дозволяє виконати хірургічне втручання більш точно і надійно. Це дозволяє покращати віддалені результати лікування онкологічних пацієнтів та продовжити тривалість їх життя, що є основним пріоритетом у щоденній роботі колективу обласної лікарні.

– Операції проводять високопрофесійні хірурги, які мають відповідні фахові спеціалізації з онкології, хірургії, ендоскопії тощо. Свідченням високої майстерності наших хірургів та якості комплексної роботи з лікарями-онкологами є швидке видужання пацієнта. Крім того, одразу після першої успішної лапароскопічної резекції шлунка, наші лікарі провели друге аналогічне хірургічне втручання, – додає медичний директор з хірургічної роботи ОКНП “Чернівецька обласна клінічна лікарня”, лікар-онкохірург Ілля Тащук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.