Новини

Наступний iPhone викличе ностальгію за старими кнопковими телефонами: про що мова

Відразу після виходу нової серії iPhone 15 у мережі вже з’являються перші чутки про особливості наступної моделі. Прогнозують, що наступного року Apple запропонує ще одну нову кнопку.

Про це повідомляє MacRumors.

Очікується, що в наступному поколінні iPhone буде додано додаткову кнопку на одній з бічних поверхонь корпусу. Ця кнопка отримає назву Capture Button (Кнопка захоплення). Функція, яку всередині компанії зараз називають Project Nova, ймовірно, стане однією з ключових особливостей наступної лінійки iPhone, і цікаво, що вона буде доступна не тільки в моделях Pro, але й у всіх чотирьох моделях.

Очевидно, нова кнопка буде функціонувати як керування камерою, аналогічно тому, як це було в деяких ранніх моделях телефонів Nokia та Sony Ericsson. Вона буде служити для активації програми камери, фотографування, і, мабуть, отримає додаткові можливості при довгому або подвійному натисканні.

Новий елемент розмістять на тій стороні, що і кнопка живлення, тільки трохи нижче – там, де на пізніших моделях iPhone можна знайти виріз mmWave. Сам же mmWave був перенесений на протилежний бік під кнопки регулювання гучності.

Також стверджується, що Capture Button буде незвичайною місткісною кнопкою, а не механічною. Раніше з’являлися чутки, пов’язані з використанням такої технології для кнопок гучності та включення її в iPhone 15 цього року, але Apple вирішила впровадити цю інновацію пізніше. Ці кнопки не рухаються при натисканні та нагадують сенсорні. Вони виявляють торкання та забезпечують тактильний зворотний зв’язок за допомогою “тактильних двигунів” – маленьких моторчиків, які створюють вібрацію у відповідь на торкання. Містка кнопка в iPhone буде обладнана датчиком сили, який визначить силу натискання і відповідним чином відреагує.

Що відомо про iPhone 16

Очікується, що тактильною також стане кнопка “Дія”, введена цього року, яка миттєво здобула популярність серед користувачів. У моделях Pro нібито збільшиться діагональ екрана з 6,1 та 6,7 дюйма до 6,3 та 6,9 дюйма відповідно. Також ходять чутки про зміни зовнішнього вигляду блоку камери, але точних деталей поки що немає.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.