Новини

СБУ розслідує справу перевертня з Буковини, який служить у каральних органах “ДНР”

Зраднику з Буковини, який став заступником начальника “виправної колонії” в окупованій Макіївці і наказував катувати українських військовополонених, заочно повідомили про підозру в участі у терористичній організації та державній зраді (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє Управління СБ України в Чернівецькій області та Чернівецька обласна прокуратура.

42-річний уродженець Чернівецької області обіймав посади у Донецькому слідчому ізоляторі МВС ДНР та у так званій “Державній бюджетній установі “Західна виправна колонія Державної служби виконання покарання Міністерства юстиції ДНР”, яка розташована в Макіївці.

“Сфера діяльності фігуранта – спеціально-виховна та профілактична робота із засудженими. За інформацією свідків, зрадник надавав вказівки щодо проведення допитів і катувань військовополонених Збройних Сил України. Співробітники СБУ встановили, що зловмисник раніше працював у Донецькому відділі Державної пенітенціарної служби України. Проте, навесні 2014 року він приєднався до терористичної організації “ДНР” і за це від бойовиків отримав посаду “заступника начальника відділу донецького слідчого ізолятора”. Пізніше отримав “підвищення” і став одним з керівників макіївської колонії”, – йдеться в повідомленні СБУ.

У прокуратурі зазначають, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну він налагодив співпрацю з  окупаційною владою. Продовжуючи обіймати посаду заступника начальника виправної колонії, забезпечував утримання полонених військовослужбовців ЗСУ та організовував їх допити.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.