Новини

Голова Нацполіції відповів, чи будуть поліцейські роздавати повістки

Поліцейські не будуть роздавати повістки військовозобов’язаним, оскільки в Нацполіції відсутні додаткові ресурси для цього.

Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів голова Національної поліції України Іван Вигівський.

“Вручення повісток, спільні наряди – це додаткове навантаження, і у нас немає такого ресурсу, щоб поставити біля кожного працівника ТЦК ще й поліцейського. Ми стоїмо на блокпостах, щодня виконуємо свої обов’язки, в тому числі й непритаманні поліції функції”, – наголосив він.

За словами Вигівського, поліцейські готові допомагати, але особисто фізично ходити роздавати повістки не будуть. Принаймні до того, поки законом не буде встановлена така норма та це не буде визначено функціоналом поліції. Голова Нацполіції також додав, що навіть у такому випадку людей не вистачить.

“Фактично у нас в строю 98 тисяч поліцейських. З них трохи понад 20 тисяч – жінок. Беремо щодобові наряди по державі, це десь 7 тисяч нарядів, в яких задіяні понад 20 тисяч поліцейських”, – пояснив він.

Іван Вигівський додав, що поліція максимально сприяє ТЦК в тому, щоб встановлювати місцезнаходження ухилянтів та доставляти їх до військкоматів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.