Новини

Україна переозброюється до 2024 року новими бригадами і старими танками, – Forbes

У зв’язку з тим, що у США відкладають таку необхідну військову допомогу Україні, країна формує і оснащує нові механізовані й бронетанкові бригади в рамках широкого плану набору і призову нових військ – потенційно сотень тисяч осіб.

Нові підрозділи включають п’ять механізованих бригад-150-ю, 151-ю, 152-ю, 153-ю і 154-ю і 5-ю танкову бригаду, в якій до недавнього часу не було танків, але до минулого тижня було неясно, які машини вони можуть використовувати, пише Forbes. Відео, опубліковане Міноборони України 12 грудня, натякає на те, що 154-та бригада отримує захоплені колишні російські танки Т-62.

Т-62 зразка 1960-х років – один з найстаріших танків, які брали участь у війні. Але нікого не повинно дивувати, що обидві армії – російська і українська – все більше і більше розраховують на старі танки. За 22 місяці запеклих боїв росіяни втратили близько 2500 танків, українці – 700. Для обох армій ці втрати становлять близько двох третин танків, якими вони володіли на момент початку широкої війни в лютому 2022 року.

Жодна зі сторін не може побудувати або придбати за кордоном достатню кількість сучасних танків, щоб заповнити втрати. Обидві сторони все більше залежать від старих танків, які вони витягують зі сховищ або, у випадку України, захоплюють у Росії.

Кремль розконсервував сотні Т-62 минулого року і зробив все можливе, щоб згладити найсильніші недоліки цих машин, зазначає видання. В кінці листопаді з’явилося відео з російським Т-62, на який навісили блоки динамічного захисту, сітку від дронів і передні мінні плуги, а також варіант чотиримісного 42-тонного танка, на який повісили реактивну броню, запозичену у Т-90, а також сучасний приціл навідника 1пн96мт-02 для його 115-міліметрової основної гармати.

Колишні російські Т-62, що знаходяться на озброєнні 154-ї Української механізованої бригади, очевидно, не мають цих оновлень. Але, можливо, в розробці знаходиться додаткова броня, уточнює Forbes.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.