Новини

Популярна у 60-70-их роках співачка з Буковини відзначає день народження

Сьогодні, 5 листопада, популярна співачка 1960–1970–их років (ВІА “Смерічка” Левка Дутковського, ВІА ”Беркут”, ВІА ”Ватра”, ВІА ”Олеся”) Марічка Ісак-Савко відзначає день народження.

Про це розповів історик української естради Михайло Маслій, пише molbuk.ua

Їй пощастило з’явитися у потрібному місці й у потрібний час. Її фотографіями (молода і вродлива поруч з кумирами всіх дівчат Назарієм Яремчуком і Василем Зінкевичем) обвішували стіни і обклеювали шкільні щоденники.

Вона співала у вижницькій ”Смерічці” Левка Дутковського зразка 1969 року і ходила ”на оглядини” 18–річного Назарія Яремчука, який тоді був окрасою сільського шкільного хору. Згодом у дуеті з ним виконуватиме ”Водограй”.

Навіть у музичному фільмі ”Червона рута” 1971 року Софія Ротару і Василь Зінкевич ”співають” з телеекранів нев’янучий шлягер, а звучатиме виконання її та Назарія. Доля розпорядилася так, що після успіху ”Смерічки” на телефестивалі ”Алло, ми шукаємо таланти!” 1972 року, в період найбільшого і найвищого злету колективу, Марія Ісак його залишила.

Хоча співала в різних ВІА, якими керував її чоловік Остап Савко: івано–франківському ”Беркуті”, львівській ”Ватрі”, рівненській ”Олесі”, але успіху, подібного до того, що був у ”Смерічці” Левка Дутковського, вже не мала…

У 1979–му народила єдиного сина, якого назвала на честь Яремчука — Назарчиком. А з 1980 року відома українська естрадна співачка (в минулому) довгі роки працювала обрядовим старостою у львівському Палаці урочистих подій.

Ще в комуністичні часи, коли шлюб у церкві був заборонений, Назарій Яремчук свою колегу жартома називав ”радянським священником”.

Читайте також: Не стало легендарного буковинця, засновника ансамблю “Смерічка” Левка Дутківського

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.