Новини

Чернівці досі не закупили дрони для ЗСУ: фірми-переможці «зривають» тендери

Чернівцям досі не вдалося закупити дрони для однієї з військових частин. Йдеться про 22 квадрокоптери DJI Mavic 3T для ЗСУ.

Про це повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук на пресконференції, пише molbuk.ua

Він зауважив, що є “організована група фірм, які постійно “валять” тендери”. У результаті вже три місяці немає змоги закупити дрони для ЗСУ.

“Ми оголосили тендер ще у липні, на сьогодні це вже третій. У першому тендері перемогла миколаївська фірма, у другому – львівська. Що відбувається: ми оголошуємо тендер, заходить компанія із демпінговою ціною (тобто ціною, яка нижче ринкової вартості – ред.), і, відповідно, його виграє. У термінах ми ставимо місяць.

За три дні до закінчення угоди компанія пише лист, у якому просить продовжити термін поставки на 10 днів через якісь складнощі на митниці. А після знову приходить лист про продовження ще на 10 днів, бо не можуть розмитнити. Такі процеси можуть тривати місяцями, тож ми оголошуємо новий тендер. І знову виграє компанія з ціною, яка є меншою за ринкову. І відбувається далі одне і те ж. Наразі оголосили вже третій тендер, він ще триває”, – розповів мер.

Посадовець додав, що мерія звернулася до правоохоронців, адже ситуація скидається на зрив обороноздатності держави.

“Важко сказати, з якою метою це відбувається. Я звернувся до правоохоронних органів, щоби вони якимсь чином вплинули на ці компанії, які не дають нам можливості закупити дрони”, – зазначив Роман Клічук.

Раніше повідомлялося, що мерія закупить 22 квадрокоптери DJI Mavic 3T. Очікувана вартість, заявлена на тендері замовником – 5 мільйонів 450 тисяч гривень.

Проте, як пізніше повідомив на своїй фб-сторінці заступник мера Євгеній Маховіков, одна з фірм-учасниць аукціону запропонувала нижчу ціну – 4,6 мільйона. Втім, закупівля так і не відбулася.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.