Новини

Власникам побутових сонячних енергоустановок*

Шановні побутові виробники сонячної електроенергії! Як ви знаєте, ТОВ “Чернівецька обласна енергопостачальна компанія” згідно чинних Правил роздрібного ринку електричної енергії має честь співпрацювати з вами щодо викупу у приватних виробників надлишків виробленої для власних потреб електроенергії у межах потужності до 30 кВт по так званому “зеленому тарифу”, який становить від 6,35 до 14,00 грн./кВт*год. В свою чергу ТОВ “ЧОЕК” передає ці об’єми електроенергії Оператору системи передачі НЕК “Укренерго” (ОСП), відповідно, отримуючи від нього грошові кошти і далі, перераховуючи їх приватним власникам сонячних установок. Своєчасність та повнота цих оплат залежить виключно від того, як здійснюються оплати з боку ОСП.

Крім того, інформуємо вас про те, що згідно з Постановою НКРЕКП № 847 від 09.05.2023 у власників генеруючих установок та/або установок зберігання електричної енергії з’явилась можливість продавати вироблену електроенергію за вільними цінами постачальнику, який здійснює постачання електричної енергії. Що це означає та кому це може бути в нагоді?

ТОВ “ЧОЕК” має укласти з виробником окремий договір про купівлю у нього електроенергії за вільною ціною. Це не буде “зеленим тарифом”. Це буде вільна комерційна ціна. Принцип ціноутворення буде прив’язаний до динаміки ціни на платформі РДН (Ринок на добу наперед). Моніторинг ціни РДН завжди можливо здійснити в режимі реального часу на офіційному сайті державного підприємства АТ “Оператор Ринку” https://www.oree.com.ua/. Оплата по договору буде проводитися протягом декількох днів після підтвердження та узгодження фактичних обсягів продажу в попередньому місяці.

При цьому :
• Виробник може мати більше ніж одну генеруючу установку
• Сумарна потужність проданої електроенергії може бути більше ніж 30 кВт
• Наявність споживання на власні потреби не буде обов’язковою
• Належність установок (щодо власності або прав користування) може бути оформлена у більшій кількості варіантів
• Зняття залежності повноти та своєчасності розрахунків від інших учасників ринку електричної енергії.

Якщо Вас зацікавила пропозиція реалізації виробленої Вами електричної енергії за прямими договорами по вільній ціні, звертайтеся до договірного відділу ТОВ “ЧОЕК”. Ви отримаєте будь-які консультації на цю тему та зможете оформити відповідний договір.

Тел. 067 865 02 31
РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.