Новини

Ні товару, ні грошей: на Буковині псевдопродавці ошукали двох жінок на немалі суми

Вчора, 26 жовтня, двох жительок краю ошукали недобросовісні продавці.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

42-річна чернівчанка хотіла придбати ґаджет та перерахувала 15500 гривень на рахунок афериста, а 61-річна жителька села Оршівці заплатила 7000 гривень незнайомцеві за дрова. Дізнавачі поліції за обома фактами шахрайства проводять досудове розслідування.

Повідомлення про шахрайство надійшло до співробітників відділення Чернівецького райуправління поліції від 42-річної місцевої жительки. Жінка розповіла, що хотіла придбати мобільний телефон, оголошення про продаж якого побачила в соціальній мережі. Чернівчанка власноруч перерахувала 15500 гривень на рахунок нібито продавця.

Цього ж дня до працівників відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького РУП звернулася 61-річна жителька села Оршівці, яку ошукали недобросовісні продавці. Заявниця повідомила поліцейським, що в одній соцмережі побачила оголошення про продаж дров за мінімальною ціною. Жінка зв’язалася з “продавцем”, який вимагав повної оплати за товар. Буковинка перерахувала 7000 гривень на рахунок вказаний аферистом, а бажаний товар так і не отримала.

За вказаними фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські закликають буковинців бути обачними і нагадують основні ознаки шахрайських пропозицій в інтернеті:

• занижена вартість товару;

• необхідна повна або часткова передоплата за товар;

• відсутність можливості оплати товару під час отримання у відділенні або в кур’єра служби доставки.

Правоохоронці застерігають громадян не переказуйте кошти на невідомі рахунки, завжди обирайте послугу післяплати.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.