Новини

Ми вибилися з графіка: Буданов скоригував прогноз про строки закінчення війни

Україна вибилася з графіка, тож шанси закінчити війну у 2023 році значно зменшилися. На всіх ділянках фронту йдуть запеклі бої, водночас Сили оборони докладають максимальних зусиль, щоб деокупувати всі території. Про це в інтерв’ю “Українській правді” заявив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Зокрема, на початку року Буданов прогнозував, що Україна може завершити війну до кінця 2023 року, але наразі він обережніший у своїх заявах.

Він зазначив, що на ситуацію на полі бою вплинули різні причини – об’єктивні та суб’єктивні, але більшість з пояснень цього становить державну таємницю і не для публічного обговорення.

Він зазначив, що Україна вибилася з графіка – “ми не відстаємо, а вибилися. Це зовсім інакше тлумачення”. Водночас він додав, що це не означає, що “все пішло шкереберть”, і кожен має зробити свій висновок.

Також Буданов прокоментував ситуацію на фронті. За його словами, на півдні продовжується ведення наступальної операції, також відбуваються “потужні події” по поверненню Бахмута, ідуть запеклі бої. Але сили оборони повільно, крок за кроком, просуваються.

Також Буданов висловив сподівання, що до кінця року вдасться деокупувати Бахмут.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.