Новини

Новий керівник ліцею в Чернівцях, де вчителі пішли у відпустки, розповів, як будуть відновлювати навчання

Наразі нове керівництво ліцею №7 у Чернівцях обмірковує, як же все ж таки розпочати навчання учнів у закладі з понеділка, 18 вересня.

Є кілька варіантів, сказав на брифінгу новопризначений керівник ліцею №7 Сергій Кізіма, пише molbuk.ua

Один із варіантів – це оголошення у закладі передчасних осінніх канікул на період, поки педагоги закладу у відпустках. Відповідно, під час осінніх канікул у визначений для більшості шкіл термін учні ліцею навчатимуться.

Такий шлях, на думку Кізіми, буде кращим, аніж наздоганяти пропущений матеріал за рахунок літніх канікул.

Інший вихід – дистанційна форма навчання, коли вчителі будуть проводити уроки з домівок.

Або залучатимуть педагогів із інших закладів.

“Будемо спілкуватися не лише з педагогами ліцею №7, а й з іншими освітянами та директорами. І якщо виникне така необхідність, щоби педагоги інших закладів забезпечили навчальний процес, то, можливо, залучимо їх на волонтерських засадах. Наприклад, із використанням дистанційних технологій. Сьогодні ресурсів для цього є достатньо. Будемо шукати всі можливості, але в першу чергу пробуватимемо налагодити комунікацію з педколективом ліцею №7”, – сказав Сергій Кізіма.

Усе ж освітянин не втрачає надії налагодити діалог із педагогами ліцею.

“Найбільшим завданням на сьогодні є повернути вчителів у заклад. Але для того, щоб їх повернути, треба з ними поспілкуватися, познайомитися, почути їхні аргументи. Відкритий і до спілкування з батьками, а вже через класних керівників, вчителів, батьків будемо запрошувати дітей, пояснювати ситуацію, яка склалася, і спільно продовжувати навчання”, – каже С. Кізіма.

Нагадаємо, у Чернівцях звільнили директорку ліцею №7 Світлану Рудько. Відповідний наказ видало управління освіти міськради від 13 вересня.

Як зазначено в документі, Світлану Рудько звільняють “у зв’язку з невиконанням у повному обсязі у встановлений строк зобов’язань щодо усунення порушень, виявлених позаплановою перевіркою фінансово-господарської діяльності ліцею, а також враховуючи наявність чинних дисциплінарних стягнень”.

Увесь педагогічний колектив на знак протесту проти рішення управління освіти написав заяви на відпустки з 14 по 27 вересня без збереження зарплатні.

А вчора, 15 вересня, вчителі ліцею прийшли до міської ради та зустрілися із мером Чернівців Романом Клічуком.

Читайте також: Скандал зі звільненням директорки у ліцеї Чернівців: новопризначений керівник припустив, що він тут – тимчасово

Батьки учнів вимагають залишити Сергія Кізіму директором ліцею №14 в Чернівцях
” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.