Новини

СБУ викрила настоятеля церкви московського патріархату, який працював в інтересах Кремля

У Житомирській області викрили настоятеля церкви Овруцько-Коростенської єпархії так званого “московського патріархату”, який працював в інтересах кремлівського режиму.

Про це в суботу, 2 вересня, повідомили у Службі безпеки України.

Там розповіли, що зловмисник займався пропагандистською діяльністю, агітуючи за російських загарбників, а також розпалював релігійну ненависть щодо ПЦУ.

“Клірик масово розповсюджував прокремлівські листівки та брошури серед священиків і парафіян релігійної громади Житомирської області. У ворожих “агітках” їхні автори зображували війну в Україні як “внутрішній громадянський конфлікт” і заперечували збройну агресію Росії проти України. Крім того, тексти друкованої продукції ображали релігійні почуття українців, принижували погляди вірян інших конфесій та формували ворожі настрої до них”, — ідеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів СБУ повідомила московському попу про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (навмисні дії, спрямовані на розпалювання національної та релігійної ворожнечі, приниження національної честі, гідності та образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями).

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.