Новини

Що таке зволожувач повітря та для чого він потрібен*

Більшу частину життя людина проводить в межах свого дому. Тому важливо, щоб мікроклімат в помешканні був максимально сприятливий для здоров’я та відновлення сил. Серед іншого це залежить також від рівня вологи. Чому це важливо та чому варто купити зволожувач повітря — розповідаємо в цьому матеріалі.

Що таке зволожувач повітря

Це пристрій, який насичує повітря вологою. Це особливо корисно під час опалювального сезону, коли мікроклімат в приміщенні стає сухим. Зволоження необхідне і в сезон використання кондиціонерів, які також пересушують повітря. Такий мікроклімат сушить слизові оболонки очей, дихальних шляхів, висушує шкіру, ніс, губи, а це може не тільки призвести до дискомфорту, а й зробити жителів помешкання вразливими до бактерій.

Чим шкідливе сухе повітря

Надмірна сухість в приміщенні сприяє стрімкому випаровуванню вологи з поверхні шкіри, що може призвести до погіршення респіраторних симптомів. Зволожувачі допомагають людям, які мають такі проблеми:
суха шкіра;

подразнені очі;

сухість у горлі або у верхніх дихальних шляхах;

алергія;

кашель;

часті носові кровотечі;

головні болі.

Пересихання слизових оболонок пригнічує місцевий імунітет. Це означає, що організм не може протистояти бактеріям та вірусам, що спричиняє розвиток захворювань. З цих причин багато людей вирішують купити зволожувач повітря, який забезпечить потрібну вологість у помешканні.

Види зволожувачів

Робота такого пристрою залежить від обраного типу. Серед представлених на ринку варіантів можна виділити 3 основних види:
Традиційний — компактний та економічний пристрій, принцип роботи якого заснований на пропусканні повітря крізь зволожений фільтр. Внаслідок цього воно не тільки стає зволоженим, а й очищеним від бруду та пилу.

Паровий — працює на основі ТЕНа, який нагріває воду, завдяки чому з приладу виходить водяна пара. Пристрій не потребує додаткових аксесуарів і змінних елементів, може використовуватись з додаванням ароматичних олій.

Ультразвуковий — випромінює ультразвук, який розбиває молекули води, утворюючи туман. Деякі моделі мають вбудований гігрометр, який дає змогу точно виміряти ступінь вологості в приміщенні.

Придбати зволожувач повітря можна в магазині STOREinUA. Він зробить перебування в помешканні комфортним та безпечним для дорослих і дітей.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.