Новини

На Буковині 12 лікарень мають проблеми з фінансами: для медиків більше не буде доплат

У Чернівецькій області маємо 12 таких фінансово неспроможних лікарень. У них на наступний рік можуть виникнути проблеми з фінансуванням.

Про це у фейсбуці повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко.

За словами заступника міністра, є лікарні, які роками просять дофінансування і водночас досі залишаються фінансово неспроможними.

“У Чернівецькій області маємо 12 таких фінансово неспроможних лікарень. Частина з них за рахунок доплат живе вже 2–3 роки. Зустрівся з їхнім керівництвом, аби обговорити шляхи виходу із кризи. Бо наступного року держава не може собі дозволити вкладати кошти в неефективність та бездіяльність”, – зазначив Олексій Яременко.

Керівники лікарень повинні оптимізувати заклади, перепрофіліювати фахівців, законтрактуватися на додаткові пакети із НСЗУ, а де варто запровадити платні послуги.

“Медзаклад, у якому лікар за рік, у кращому разі, приймає 100 пацієнтів — не може залишатися фінансово спроможним. Так само як і медзаклад, де на 1 лікаря припадає по 10 середніх та молодших працівників. Тому лікарня, у якій штат не відповідає потребам населення в медичні допомозі, завжди потребуватиме дофінансування”, – пояснив посадовець.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.