Новини

«З дитинства прагнув досконалості»: що відомо про загиблого воїна з Буковини, полковника СБУ Гліба Лакусту

Третього липня на Бахмутському напрямку загинув відважний воїн з Буковини, полковник, заступник командира “Альфи” управління Служби безпеки України в Чернівецькій області Гліб ЛАКУСТА. Сьогодні, 12 серпня, минає 40 днів з дня загибелі героя.

Кореспондентка ” ” поспілкувалася із братом Гліба – Героєм України, начальником управління КОРД ГУНП в області Олегом ЛАКУСТОЮ.

16 серпня цього року Глібу Лакусті мав би виповнитися 41… Офіцера надзвичайно цінували у підрозділі, Гліб – був прикладом для молодих колег.

– З дитинства я помічав у Гліба прагнення досконалості у тих справах, за які брався. Усі завдання він виконував чітко, правильно й оперативно. Ще зі шкільних років Гліб активно займався спортом, а саме рукопашним боєм. Пізніше, коли вступив до вишу, займатися спортом не було часу, адже тоді Гліб із головою поринув у навчання. Але з часом брат знову повернувся у спорт та показував досить високі результати: виступав на змаганнях як обласного рівня, так і Всеукраїнського, – згадує Олег Лакуста.

Гліб завжди знав, що буде військовим, тому після закінчення школи вступив до Одеського інституту сухопутних військ.

– Після закінчення вишу брат служив у трьохсотому полку, де обіймав посаду заступника командира батареї з озброєння. Пізніше був призначений на посаду начальника з фізичної підготовки. Потім Гліба перевели в правоохоронні органи, а саме у відділ швидкого реагування “Сокіл” УБОЗ УМВС у Чернівецькій області, а потім у спецпідрозділ “Альфа” управління СБУ, – ділиться Олег Лакуста.

У підрозділ “Альфа” Гліб Лакуста був призначений з початку 2015 року. За цей час офіцер завоював велику прихильність та повагу серед колег.

Відзначився високою професійністю та витривалістю.

– У нас з братом траплялися різні ситуації під час роботи, але у них ми завжди знаходили порозуміння. Був період, коли у “Соколі” ми працювали разом, однак завжди підходили до різних випадків з холодною головою. Ми завжди підтримували один одного як на роботі, так і в повсякденному житті, – говорить О. Лакуста.

Від 2014 року Гліб Лакуста регулярно виконував службові обов’язки у зоні бойових дій, де відзначався високим рівнем підготовки та професіоналізмом.

– Від 2014 року до останнього дня свого життя щойно був наказ, Гліб негайно виїжджав на передову. Третього липня 2023 року на Бахмутському напрямку під час ворожого обстрілу мій брат отримав поранення, несумісні із життям… Висловлюю щиру вдячність працівникам підрозділу “Альфа”, а особливо тим, хто на місці надавав допомогу моєму брату, – каже Олег Лакуста.

У Гліба Лакусти залишилася молода дружина та двоє синів, Максиму – дев’ять років, а Владиславу – шість.

Вічна слава відважному Герою!

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.