Новини

Спочатку на таксі, далі пішки: чернівчанин переправляв ухилянтів до Румунії

Жителя Буковини, який доправляв до лінії розмежування держкордону службою таксі, підозрюють в організації незаконного переправлення чоловіків за кордон.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, пише molbuk.ua

26-річний житель Чернівців налагодив  схему з переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон. Задля конспірації використовував для переправки ухилянтів службу таксі.

За такою схемою за 9 тисяч євро чернівчанин організував для трьох чоловіків призовного віку переправу до Румунії.

Щоб зорієнтувати “клієнтів”, куди саме рухатись, підозрюваний повіз одного з них до прикордонного села, вказав на ділянку поля, яку йому спільно з іншими двома чоловіками  необхідно подолати. Потім вони разом повернулися до Чернівців.

Наступного дня організатор зібрав всіх трьох ухилянтів, викликав через мобільний додаток для них таксі, вказавши кінцевий пункт призначення село Багринівка Чернівецького району.

Прибувши на кінцеву зупинку, чоловіки почимчикували до держкордону. Там їх за 200 метрів від лінії розмежування виявили прикордонники.

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької окружної прокуратури за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України чоловікові повідомили про підозру (ч. 3 ст. 332 КК України).

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі  Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу інспекторів прикордонної служби “Біла Криниця” 31 прикордонного загону.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.