Новини

У Чернівцях на 3 роки в’язниці засудили водія, який під «кайфом» збив жінку і втік з місця ДТП

У Чернівцях суд призначив покарання у вигляді трьох років ув’язнення чоловікові, який у вересні минулого року, керуючи автомобілем під “кайфом”, збив на смерть жінку й покинув місце аварії.

Як повідомляє прес-служба Чернівецького апеляційного суду, чоловік сів за кермо у стані, викликаному вживанням одурманюючих засобів. Проїжджаючи ближче до опівночі у Кіцмані в напрямку Чернівців із перевищенням швидкості, 27-річний чернівчанин наїхав на місцеву жительку, яка в той момент перетинала дорогу.

Проте водій не зупинився, не викликав лікарів та поліцію, а втік з місця пригоди, залишивши потерпілу у безпорадному стані. Внаслідок отриманих травм молода жінка померла.

Районний суд визнав чоловіка винуватим у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть людини та ненаданні допомоги потерпілій, яка перебувала в небезпечному для життя стані.

Тоді суд призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, застосувавши 3-річний іспитовий строк. Також на 3 роки обвинувачений був позбавлений права керувати транспортними засобами.

Сторона обвинувачення подала апеляційну скаргу у зв’язку з призначенням занадто м’якого покарання.

Колегія суддів перевірила матеріали справи та встановила, що в даному випадку підстав для застосування випробувального строку не було. Крім того, чоловік вже неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості на дорозі, у тому числі, востаннє – якраз незадовго до цієї аварії.

При цьому суд взяв до уваги щире каяття обвинуваченого, його вибачення перед потерпілою – сестрою загиблої, яка претензій не має, та її родиною, відшкодував завдану шкоду, а також врахував його молодий вік, наявність на його утриманні маленької дитини та хворих батьків.

“Хоча чоловік не мав наміру скоювати наїзд на потерпілу, і цей злочин є необережним, проте він вчинив й інший, умисний, коли залишив потерпілу у небезпеці. Крім того, водій перебував за кермом у стані наркотичного сп’яніння, що є обтяжуючою обставиною. Тому колегія суддів дійшла згоди, що тільки реальне покарання, з ізоляцією від суспільства, зможе виправити обвинуваченого”, – йдеться у повідомленні.

“У підсумку, колегія суддів призначила покарання у вигляді 3 років позбавлення волі із взяттям засудженого під варту із зали суду”, – додали у прес-службі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.