Новини

“Турпоїздка” не вдалася: на Буковині закрили два канали виїзду ухилянтів за кордон

На Буковині викрито та заблоковано ще два канали незаконного виїзду українських громадян призовного віку за кордон.

Про це повідомляє Служба безпеки України та Чернівецька обласна прокуратура.

Читайте також: Сорок тисяч євро за закриття справи: на Буковині поліцейський фабрикував кримінальні провадження

Одну із протиправних схем організувала 49-річна громадянка рф, яка має посвідку на постійне проживання в Україні і мешкає в місті Чорткові Тернопільської області. Жінка пообіцяла нелегально переправити через кордон до Румунії чотирьох чоловіків. Коштував такий “трансфер” понад 18 000 доларів США та 5 000 євро.

“За задумом “спецоперації” фігурантка повинна була привезти ухилянтів до ділянки так званого “зеленого кордону” на території Чернівецької області, а далі вони мали пішки перейти на румунський бік. Проте успішній реалізації плану завадили правоохоронці, які затримали усіх учасників “турпоїздки”, – йдеться в повідомленні.

Інший канал для ухилянтів організував мешканець Чернівецького району. До незаконної схеми він залучив ще двох своїх знайомих.

“Помічники” мали транспортувати двох “клієнтів” до державного кордону, а організатор дистанційно керував їхніми діями. Коштувала така “послуга” до 6000 доларів США з особи. Виконавців та ухилянтів затримали оперативники по дорозі в напрямку лінії держкордону”, – повідомили в СБУ.

Трьом учасникам протиправних схем повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.