Новини

Переправив ухилянтів за кордон: на Буковині священника оштрафували на 102 тисячі гривень

На Буковині на 102 тисячі гривень оштрафували священника Свято-Вознесенського чоловічого монастиря. Він разом зі спільниками за 4 тисячі доларів переправляли ухилянтів за кордон.

Про це йдеться у вироку Сторожинецького районного суду.

За даними суду, у серпні-вересні священник та його спільник підшукали трьох чоловіків, які підлягали мобілізації. Вони за 4 тисячі доларів пообіцяли переправити їх за кордон.

Священник привіз з Чернівців у Банчени на територію монастиря трьох ухилянтів.

Він повідомив ухилянтам, що вони будуть доставлені до лінії державного кордону із Республікою Румунія, де їм нібито буде видано документи на право перетину державного кордону України, з можливістю подальшого вільного пересування по території країн Європи. Не повідомляючи при цьому, що вони будуть перетинати державний кордон України поза пунктом пропуску.

Згодом священник привіз чоловіків до кордону і повідомив, що жодних документів для перетину державного кордону їм видаватись не буде та вказав напрямок руху в республіку Румунію

Ухилянтам вдалось покинути Україну.

Читайте також: Священника УПЦ з Буковини засудили через переправу ухилянтів за кордон

На суді священник уклав угоду з прокурором та визнав провину. Суд врахував це та те, що підозрюваний опікується людиною з обмеженими можливостями.

Священника визнали винним за за ст. 332 ч.2 КК України та оштрафували на 102 тисячі грн.

Раніше повідомлялося, що на Буковині 47-річний священнослужитель монастиря УПЦ МП за винагороду в розмірі 4000 доларів США з особи, допомагав військовозобов’язаним чоловікам перетнути кордон поза пунктами пропуску.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.