Новини

На норвезькому гуманітарному мосту на Буковині встановили опори – фото

На Буковині встановили опори на “норвезькому” мосту в Глиниці.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області.

На дорозі Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени з під’їздом до станції “Вадул-Сірет влаштовуємо тимчасовий міст, яку передала Норвегія як гуманітарну допомогу. Тож між селами Глиниця та Дубівці Чернівецького району буде пряме та коротке транспортне сполучення.
Наразі мостобудівники завершили важливий етап робіт – влаштування опор. Зараз сконцентровані на зведенні підпірної стінки, яка повинна укріпити берег річки Прут зі сторони села Дубівці.

Триває не менш відповідальний процес – збір самого металевого моста. З чотирьох комплектів спеціалісти складають прогонову будову 120-метрової переправи типу acrow/bailey. Вже скомпонували майже всю конструкцію, ще залишається влаштувати перехідні плити.
Аби покращити логістику до пункту пропуску на кордоні з Румунією якомога швидше, нарощуємо темп ремонтних робіт. Дорожні бригади вже розпочали підготовку для влаштування асфальтобетонного покриття на підходах до “норвезького” моста.

Чому це важливо

Основний міст через р.Прут на дорозі Т-26-07 демонтували наприкінці 2021 року. Адже він знаходився в непрацездатному. Звести нову переправу завадила війна в Україні. Тому вирішили влаштувати тимчасову конструкцію, щоб відновити рух на стратегічно важливому автошляху, поки коригується проєктно-кошторисна документація з капітального ремонту основної споруди. Завдяки “норвезькому” мосту буде забезпечено пряме сполучення між селами Глиниця та Дубівці та налагоджено якісний транспортний коридор до кордону з Румунією.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.