Новини

Спортсмен із Франківщини став першим українцем, який пробіг 80 км у Норвегії

Спортсмен із Франківщини Микола Таран, бігун-ультрамарафонець, двічі рекордсмен України з ультрамарафонського бігу став першим українцем, який пробіг 80 км у Норвегії.

Про це повідомляє molbuk.ua

Микола Таран розпочав підготовку до змагань ще чотири роки тому.

“Про Ecotrail Oslo 80 км я почув ще чотири роки тому. Бажання подолати цю відстань мене не полишало. Вирішив все ж зареєструватися, і почав підготовку. Коли розпочалася пандемія COVID-19, то мій старт переносили тричі. Вже на четвертий раз я не зміг взяти участь у змаганнях, адже в Україні розпочалася війна…” – розповідає Микола Таран.

Читайте також: Спортсмен із Франківщини бігає за кордоном та збирає кошти на протези для військових

Пізніше, після чергової реєстрації, організатори надали дозвіл спортсмену безоплатно взяти участь у змаганнях.

“Коли з’явилася можливість взяти участь у змаганнях – я написав організаторам, чи вони готові “подарувати” мені реєстрацію, щоб я зміг репрезентувати Україну на цих змаганнях. Організатори відписали і надали дозвіл. Так, як я знав, що на цих змаганнях не було ще жодного українця за всю історію змагань, то мав ще більше бажання на них потрапити”, – каже спортсмен.

Микола Таран за два дні до старту змагань організував забіг вишиванок.

“Я вирішив влаштувати забіг вишиванок. За два дні перед стартом я зібрав українську громаду в Осло. Ми разом пробігли 4 км у вишиванках та з прапорами України. Вже 20 травня о 6 годині ранку був на старті. Перші 20 км мені вдалося бігти в лідерах, хоча я знав, що це лише початок, тому темп треба зменшити. Впродовж цих днів у мене виникла проблема – запалення м’язів ніг. Я справді не знав, як я буду бігти. Через біль я старався у міру своїх можливостей”, – ділиться Микола.

У змаганнях брали участь 400 учасників.

“80 км вдалося подолати за 9 годин. Наприкінці забігу мені вручили міжнародний сертифікат “Перший українець, який пробіг 80 км в Норвегії” (змагання Ecotrail Oslo)”, – каже Микола.

Раніше ми писали, як спортсмен із Франківщини пробіг 250 кілометрів і фінішував у Чернівцях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.