Новини

Архітектор розповів, як виглядатиме оновлений сквер у центрі Чернівців

Скверові Дня вишиванки в центрі Чернівців намагатимуться повернути його історичний вигляд.

Про це у коментарі molbuk.ua сказав автор проєкту Данило Семенцов.

Також локацію хочуть максимально відкрити для людей. Для цього заберуть огорожу довкола, залишать лише з боку вулиці Головної – там є перепад у рельєфі, пояснює архітектор.

“Вулиця Гакмана буде пішохідною, і сквер відкриється до фасадів будинків вздовж цієї вулиці. Тобто дорога стане його продовженням. Зробимо додаткові входи на кутах, щоби було зручно потрапити на територію. Хочеться додати ще один основний вхід, завдяки якому буде максимально близький зв’язок із музеєм Вишиванки. Сквер був заснований за часів Австро-Угорської імперії, і тоді всі алеї були у формі кругової прогулянкової доріжки. Тепер йому повернуть автентичний вигляд”, – розповідає Данило Семенцов.

Асфальт на доріжках замінять бруківкою. Також встановлять 25 світильників з орнаментами всіх регіонів України.

“Ми зараз оцифровуємо орнаменти всіх регіонів. Вони у вигляді різних інсталяцій будуть розміщені по всій території, щоб як чернівчани, так і туристи мали такий цікавий квест – відшукати їх, відсканувати QR-код і прочитати інформацію про різні регіони. У центрі скверу розташують павільйон, присвячений орнаменту Буковини, – світлову інсталяцію у вигляді комірця. Також у центрі плануємо посадити бук. Облаштуємо дитячий майданчик, якісне освітлення”, – провадить автор проєкту.

Раніше міський голова Роман Клічук розповів, хто і за скільки ремонтує сквер у центрі Чернівців.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.