Новини

Стало відомо, які привілеї матимуть українці з COVID-сертифікатами

COVID-сертифікати в Україні у майбутньому можуть використовувати всередині країни під час локдаунів. Завдяки цьому документу українці матимуть доступ до всіх послуг.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Ярослав Кучер в ефірі телеканалу “Дом”.

“Ми розглядаємо можливість роботи тих бізнесів, у яких є вакцинований персонал або відвідувачі. Наприклад, спортзал… Це буде вирішувати наш уряд. А сертифікат як технічний інструмент ми зможемо використовувати для того, щоб не закривати підприємства, установи”, – пояснив Кучер.

Він також висловив думку, що в таких умовах в українців буде додатковий стимул вакцинуватися від коронавірусу. Оскільки, за його словами, отримавши сертифікат, людина під час локдауну, спричиненого спалахом коронавірусу, матиме доступ до всіх послуг, можливість ходити на роботу тощо.

“Сертифікат, який згенерує “Дія”, — це сертифікат також і для внутрішнього використання”, – додав Кучер.

Нагадаємо, що українцям почали видавати свідоцтва про вакцинацію міжнародного зразка. Утім, для цього потрібно вакцинуватися двома дозами препарату.

Раніше повідомлялося, що ЄС може визнати українські COVID-сертифікати до кінця літа.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.