Новини

«Ми називали його «понтифіком»: медик поділився зворушливими спогадами про відомого хірурга Івана Андронатія

Зі смертю 88-річного відомого у Чернівцях хірурга Івана Андронатія минула ціла епоха в житті Чернівецької обласної клінічної лікарні.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав медичний директор, хірург Чернівецької обласної лікарні Вадим Соколов.

За його словами, Іван Андронатій – це віха в історії Чернівецької обласної лікарні.

“Іван Васильович Андронатій був особисто знайомий з проф. Г.М.Матяшиним, керівником клініки, де ще тільки зароджувалася проктологія в Україні. Це зробило свій вплив у подальшому формуванні проктології на Буковині. Тільки хірург може оцінити всю глибину та повноту володіння технікою оперативних втручань та мистецтво лікування, яке було притаманне І.В. Андронатію. Я без перебільшення можу лише з гордістю підтвердити думку обраних”, – написав Вадим Соколов.

Колеги поважали Івана Андронатія за мудрість, любов до всіх, захист.

“Він мені завжди казав, коли я йшов на серйозне оперативне втручання: “Вадимчик, ти справишся!” Він всіх кликав і називав люблячими зменшувальними словами. Йому це було можна. Ми звали його “Понтифік”. За мудрісь, любов до всіх, захист. Іван Васильович Андронатій, насправді був таким”, – згадує лікар.

Читайте також: Прооперував понад 15 тисяч хворих: 86-річний хірург з Чернівців є рекордсменом серед лікарів, що оперують

Вадим Соколов оперував разом з Іваном Андронатієм і вони вважалися найкращими хірургами.

“Ми познайомилися 26 років тому. Нам довелося разом оперувати нашого колегу. Я вже багато в той час оперував самостійно і мав достойні власні здобутки в хірургії. А він мине пита: ” ти хоча би вмієш в’язати?”, а я кажу “трошки”. Все було добре, пацієнт одужав, а ми з І.В. Андронатієм пройшли після цього довгі роки спільної і плідної праці. Трійця І.В. Андронатій, Погирляк В.С. і Соколов була у всіх на слуху. Тепер, на жаль, я залишився самий…Пам’ятаймо дорогого нашого друга колегу І.В. Андронатія”, – написав Вадим Соколов.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.