Новини

Присвятили ЗСУ: НБУ запустив у обіг нову монету номіналом 10 гривень — фото

Ця монета за своїми характеристиками ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Водночас її реверс — тематичний, присвячений військовослужбовцям Сил підтримки Збройних сил України.

Про це повідомили у НБУ

Нову монету презентували голова НБУ України Андрій Пишний та командувач Сил підтримки ЗСУ бригадний генерал Дмитро Герега.

“Командування Сил підтримки об’єднує в собі п’ять основних військових компонентів — інженерні війська, війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту, геопросторову підтримку (топографічна служба), гідрометеорологічну службу та кінологічну службу. З початком широкомасштабного вторгнення російського окупанта на нашу землю воїни Сил підтримки у складі сил оборони України мужньо виконують бойові завдання та героїчно захищають свободу та незалежність України”, — зазначив Дмитро Герега.

На реверсі монети зображені емблема та гасло Сил підтримки ЗСУ: Завжди поруч. Аверс монети — ідентичний із аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту зображено номінал монети, рік карбування та герб України.

Як і всі інші обігові монети України, обігова пам’ятна монета Сили підтримки Збройних Сил України є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів.

Реалізація таких монет як нумізматичної продукції банками-дистриб’юторами не здійснюватиметься. НБУ підкріплюватиме обіговими пам’ятними монетами банки та CIT-компанії для подальшого видавання їх клієнтам. Прийматися ці монети від клієнтів також будуть як звичайні обігові монети номіналом 10 грн. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн таких обігових пам’ятних монет.

Водночас частина тиражу обігової пам’ятної монети Сили підтримки Збройних Сил України буде сформована в спеціально оформлені ролики. Вони реалізовуватимуться з 25 травня 2023 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку та банками-дистриб’юторами (Укргазбанк, Радабанк, ТАСкомбанк, ПриватБанк) як сувенірна продукція. До ролика входитиме 25 обігових пам’ятних монет.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.