Новини

Важких хворих не лікуватимуть: медик про захворюваність на Закарпатті

Головний лікар обласної лікарні на Закарпатті Юрій Яцина заявив, що через критичну ситуацію з коронавірусом у регіоні в лікарнях можуть ввести так зване “медичне сортування”, коли медичну допомогу надаватимуть тим пацієнтам, які мають вищі шанси на одужання.

Ситуація “екстремальна”. За словами Юрія Яцини, тільки за останні 4 дні в обласну лікарню госпіталізували 76 пацієнтів. Крім того, лікар зауважив, що “практично всі місця для надання кисневої терапії зайняті”, пише 24tv.ua.

“Коли настає форс-мажор, екстремальна ситуація, коли надходять масово хворі, в медицині катастроф є такий пункт: “медичне сортування”. Що це таке … Якщо можливості надання адекватного лікування обмежені, то це адекватне лікування надається пацієнтам, які перспективні для життя. Тобто пацієнти вкрай важкі можуть не отримати належну медичну допомогу”, – розповів лікар.

Яцина підкреслив, що нова хвиля коронавірусу протікає інакше і це, ймовірно, пов’язано із мутаціями вірусу. Зокрема, частіше хворіють і помирають від ускладнень коронавірусної хвороби молоді люди.

Лікар звернувся до всіх жителів регіону з проханням дотримуватися карантинних обмежень, щоб зупинити поширення смертельної інфекції.

“Я вас дуже прошу, кількість хворих неухильно зростає. Кількість місць невпинно падає. Кількість лікарів, можливість надання допомоги також перебуває в критичній ситуації. Вони фізично і морально виснажуються. Я вас дуже прошу – зупинімо цей ковід, бо він зупинить нас. Будьте мудрі, мені все одно, хто вірить у нього, хто ні. Це – реальна картина, яка потребує негайного реагування”, – підсумував Юрій Яцина.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.