Новини

Через технічні проблеми: у ЧТУ пояснили, чому валідатори у тролейбусах можуть не видавати квитки

Стаціонарні валідатори через технічні проблеми можуть не видавати квитки.

Про це розповів начальник Чернівецького тролейбусного управління Петро Продан.

“У Чернівцях значну частину дороги тролейбуси їдуть бруківкою. Крім того, дороги не у дуже хорошому стані. Через це буває збій у стаціонарних валідаторах і стрічка, на якій друкуються квитки, збивається. Тому стрічку час від часу потрібно перекладати. У разі такої проблеми просимо, щоб кондуктори перекладали стрічки, якщо не видає квитки”, – пояснює Петро Продан.

У ЧТУ запевняють навіть якщо оплатили, а квиток з валідатора не отримали, гроші нікуди не зникають. Усі суми, які пройшли через валідатор, ми бачимо у кожному маршруті за добу.

“Якщо людина хоче оплатити карткою, у кожного кондуктора є мобільний валідатор. І кондуктори також мають вказівку видавати квитки. Але іноді виникає затримка із цим. Мобільні валідатори працюють завдяки інтернету. На окремих зупинках через різні перешкоди інтернет не дуже швидкий. Тому іноді видача квитка може затягнутися: десь видають за 5 секунд, а десь – за 35. У випадку затримки видачі квитків, пояснювали пасажирам, що це може бути через технічні причини. Якщо пасажир оплатив квиток, то нікуди ці кошти не зникають”, – зазначив директор ЧТУ.

За словами Петра Продана, у Чернівцях продовжать роботу щодо впровадження електронного квитка у тролейбусах.

“Незабаром ми плануємо на одному з тролейбусних маршрутів провести експеримент. Розрахунки будуть здійснюватися виключно валідатором. До речі, якщо пасажир розраховується через валідатор, проїзд коштує не 5 гривень, а 4 гривні. Завдяки експерименту зможемо побачити, наскільки пасажири готові до безготівкових розрахунків у транспорті”, – каже Петро Продан.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.