Новини

Чиновниця розповіла, скільки освітян Буковини погодилися на щеплення

Наразі з-поміж майже 30 тисяч працівників сфери освіти Буковини на вакцинацію погодилися лише трохи більше 4 тисяч. Це близько 13 відсотків.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомила очільниця департаменту освіти і науки ОДА Людвіга Цуркан.

Проте чиновниця запевняє, що освітяни від вакцинації не відмовляються. Просто дехто ще думає.

“Нас попросили, причому в дуже стислі терміни, опитати всіх без винятку освітян, чи виявляють вони бажання вакцинуватися. Пояснили тим, що це треба терміново зробити, щоби закупити вакцину. Щоправда, ми дещо обмежені інформацією. Нас питають – яка вакцина? І яким чином це буде здійснюватися? Наразі ми не знаємо відповідей на ці запитання. Але інформацію зібрали”, – зазначає посадовиця.

Опитали 29 тисяч 628 осіб. Це майже 90 відсотків від усіх працівників освітньої сфери області. Це працівники закладів дошкільної освіти, загальносередніх, профтехосвіти, вищої школи, позашкільних заклади та інклюзивно-ресурсних центрів. З цієї кількості виявили бажання вакцинуватися 4 тисячі 332 людини, розповіла Людвіга Цуркан.

Утім, це не остаточна цифра, адже вона постійно збільшується, запевняє співрозмовниця.

“Дехто передумав і вже заповнює гугл-форму, в якій повідомляє про свою згоду на вакцинацію. Станом на 31 березня щепили вже понад 400 працівників сфери освіти. Усі інші не відмовилися. Просто вони ще взяли час для роздумів. Знаю, що територіальним громадам дали завдання складати списки згідних. Йшлося також про те, що мобільні бригади будуть виїжджати до закладів освіти і вакцинувати на місці”, – повідомляє чиновниця.

Посадовиця зауважує, що всім освітянам наголошують про важливість вакцинації.

“Ми всім говоримо про те, що варто щепитися. І якщо хочемо вийти на навчання, це треба робити. Тобто у жодному разі не можна сказати, що ми нічого не робимо”, – запевнила Людвіга Цуркан.

Раніше стало відомо, що на Буковині сформували попередні списки працівників сфери освіти, які погодилися на вакцинацію від коронавірусу. Дані вже відправили до Міністерства охорони здоров’я.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.