Новини

Росія запускає чергове ІПСО на тлі успіхів ЗСУ у Бахмуті: що кажуть

Російська пропагандистська машина готує чергову інформаційно-психологічну спецоперацію (ІПСО – ред.) на тлі успішних контратак Сил оборони України (СОУ – ред.) в районі Бахмута.

Завдання ІПСО – поширення великої кількості текстового (коментарі, статті, оповідання з місць подій) контенту, а також відео та аудіо про “колосальні” втрати ЗСУ.

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у Telegram.

“Мета – створення враження, що просування в районі Бахмута СОУ дається “величезними” втратами і себе зовсім не виправдовує. Це має, з одного боку, мінімізувати негативний ефект від поразок у російському сегменті та деморалізувати український сегмент, до якого також інтегрують ІПСО”, – пише він.

На думку Коваленка, в ході виконання ІПСО буде використано трофейний реквізит, який є у російських окупаційних військ, починаючи від форми ЗСУ (пізнаваний піксель і шеврони) і закінчуючи технікою. Переважно, для переконливості, буде використано трофейну західну техніку, Saxon, М113 та HMMWV.

“Паралельно цю хвилю підтримуватимуть як у російських ЗМІ, так і західні проросійські ретранслятори, такі як полковник МакГрегор, підполковник Деніел Девіс, кандидат у президенти США Кеннеді мол. та інші віщуни російської пропаганди. Зберігайте інформаційну гігієну”, — підсумував військово-політичний оглядач.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.