Новини

Мене часто принижували через сексуальну орієнтацію: чернівчанин розповів, як долає дискримінацію ЛГБТ-спільноти

Чернівчанин Микола (ім’я змінено) дуже часто стикався з дискримінація у свою сторону через іншу сексуальну орієнтацію. Хлопця не розуміли батьки, а однолітки ображали та принижували. Зараз хлопець має щасливі стосунки зі своїм партнером та допомагає людям з ЛГБТ-спільноти.

Своєю Микола хлопець поділився з кореспонденткою molbuk.ua.

– Я народився і виріс в консервативній родині, де ЛГБТ-спільноту сприймали негативно. У школі мене часто ображали і принижували через мою сексуальну орієнтацію. Я став депресивним та відчував, що ніхто не розуміє мене. Я втратив спілкування зі своєю родиною та друзями, бо вони не могли прийняти мене таким, який я є, – розповідає хлопець.

Що змусило вас вийти на світ і розповісти про себе?

– Мене підтримала моя перша кохана людина, яка зрозуміла мене та прийняла таким, який я є. Це було особливим моментом у моєму житті, бо я зрозумів, що є люди, які знаходяться поруч і щиро мене підтримують і попри те, що сьогодні я все ж залишусь анонімним це великий крок для мене.

Як ви долаєте дискримінацію та негативне ставлення до ЛГБТ-спільноти?

– Це не легко, але я намагаюся бути відкритим та говорити про своє життя. Я підтримую роботу організацій, які борються за права ЛГБТ-спільноти та створюють безпечне середовище для нас. Я вірю, що кожен може зробити свій внесок у підтримку рівноправності.

Що б ви порадили тим, хто так само, як і ви, стикається з негативним ставленням і дискримінацією?

– Я б порадив їм не приховувати свою ідентичність, а бути відкритими. Це може бути важко, але зі своєю правдою нам завжди легше жити. Я б також радив знайти людей, які підтримають тебе, і приєднатися до спільноти, яка розуміє тебе та подібних до тебе людей. Це допоможе відчути, що ти не один і що тебе приймають таким, який ти є.

Розкажи про своє життя зараз?

– Я зараз живу щасливим життям зі своїм партнером та його сім’єю. Ми дуже щасливі разом і маємо багато планів на майбутнє. Я продовжую працювати над тим, щоб допомогти іншим людям з ЛГБТ-спільноти, тому що вірю, що кожен з нас може зробити свій внесок у створення більш рівноправного світу.

Автор Веренько Анастасія

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.