Новини

На Буковині народилася дівчинка з рекордною вагою: жінка розповіла про немовля та свою родину з десяти дітей – відео

Марія Симинович із Великого Кучурова народила дівчинку-багатирку. Дитина вагою 5 470 грамів з’явилася на світ два тижні тому.

Дівчинка абсолютно здорова, спокійна, добре їсть, спить, продовжує поступово набирати вагу і тішити родину, йдеться в публікації ” “.

Пані Марії 38 років. Вона родом із Кривого Рогу, за фахом – учителька географії, економіст. Вийшла заміж на Буковині. Чоловік працює на шиномонтажі.

– Ми з чоловіком тут живемо вже 17 років, мені тут дуже сподобалося. Дуже гарна місцевість і дуже добрі люди. Ми побудували будинок. Дякувати Богу, вже маємо 10 діток, виховуємо їх. Маємо вісім дівчаток і двох хлопчиків, – каже жінка.

“Вагітність минала складно”

Пані Марія розповідає, що на дитинку всі дуже чекали. Назвали дівчинку Вівіана.

– Ми дуже хвилювалися через ці пологи, щоб дитинка народилася здоровою, щоб все добре минуло. І зараз ми дуже щасливі. Коли Вівіана народилася з такою вагою, здивувалася і я, і лікарі. Мені казали, що коли поклали її на вагу і побачили 5,5 кілограма, то аж за голову взялися. Я й сама не повірила. Медики сказали: якби знали, що дитина буде величенькою, то робили б кесарів розтин. Та я змогла народити природним шляхом. Дитинча обстежили лікарі, воно народилося здоровим. Мені розповіли, що востаннє пам’ятають такий випадок, коли багато років тому народилася дівчинка вагою шість кілограмів, – розповідає породілля.

Багато речей, які подружжя купило до пологів, виявилися маленькими для Вівіани, не налазили. Адже жінка брала такі розміри, як зазвичай. Тож змогли надягнути лише костюмчик і все.

– Вагітність була складною. У мене був високий тиск, я відчувала постійні болі. Та я мама, треба було перетерпіти. Попередні діти народжувалися з вагою не більш як чотири кілограми. УЗД показало, що й це немовля має вагу близько 4300 грамів. Тому й не очікували, що Вівіанка народиться з такою вагою, – додає жінка.

Ім’я для дитини з чоловіком обирали довго.

– Це восьма дівчинка, то ми довго думали, як її назвати. Ми зазвичай кидали жереб. Найменша дитинка витягувала ім’я для новонародженої. Та для цієї дитини ми довго не могли підібрати імені. Я прочитала в інтернеті про ім’я Вівіана, воно означає життя. Запропонувала чоловікові, він погодився, – каже.

“Старші дітки вже допомагають мені”

У 22 роки пані Марія народила первістків – двійнят Аделіну та Ангеліну. Зараз дівчатам вже по 16 років.

Далі у подружжя з’явилася Сюзанна, їй зараз 15 років. Наступними були Мілана – 13 років, Захар – 12 років, Поліана – 10 років, Алевтина – вісім років, Наум – шість років та Аріана – чотири рочки.

– Двійню я народжувала у Чернівцях, а інших восьмеро діток – у Сторожинецькій лікарні. Там дуже гарні умови для породіль і дуже привітний персонал. Усі мої пологи там минули легко і без проблем проходили. Між дітьми різниця у віці невелика. Спочатку було важко, коли дітки були маленькі. За кожним треба дивитися, приділяти увагу, доглядати. Зараз вони вже підросли й допомагають мені. Старші дівчатка вже і готують, і прибирають, і за меншими можуть приглянути, зробити з ними домашнє завдання тощо. Вже не так важко. Старшій донечці подарували швейну машинку, то вона вже навіть шиє одяг для менших: шапочки, пов’язочки, платтячка, – розповідає Марія Симинович.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.