Новини

Як вибрати якісні навушники для гри*

Передача звуку — основна функція навушників. Але є категорії користувачів, які висувають особливі вимоги до звучання — наприклад, співаки, стримери або геймери. Для кіберспортсменів важливі візуальні ефекти, об’ємність звуку та швидкість його передачі. Вибрати та купити навушники в Україні, які повністю відповідають вимогам геймерів, пропонує інтернет-магазин Eldorado.ua.

Які технології звучання реалізовані в девайсах

Нині один із головних трендів у світі ігрових навушників — об’ємне звучання. Здебільшого використовуються формати 5.1 та 7.1, оскільки багато сучасних ігор здатні відтворювати мультиканальне аудіо.

Ця функція допомагає гравцям точно визначити розташування ворога ще до візуального контакту, не даючи йому можливості непомітно підкрастися з-за кута чи ззаду. Деякі досвідчені гравці навіть можуть набирати фраги, граючи із заплющеними очима.

Два основні способи реалізації об’ємного звучання в геймерських навушниках:

Віртуальний багатоканальний звук, що створюється програмно. Цей метод має очевидні плюси. Так, конструкція пристрою стандартна, тому вони не відрізняються від вартості звичайних навушників. При цьому функцію об’ємного звучання можна легко вимкнути, коли вона не потрібна, і слухати музику або дивитися фільми зі звичним стереозвуком. Звучання у іграх насамперед має інформаційну, а не художню цінність, тому навіть віртуального об’ємного аудіо цілком достатньо визначення розташування ворога.

Справжній багатоканальний звук. Такі моделі конструктивно відрізняються від стандартних навушників. У кожному вусі розміщується кілька динаміків — за таким же принципом, як системи 5.1, 7.1 і вище в домашніх кінотеатрах. Під час використання вони надають гравцеві чіткіше уявлення про розташування звуків у просторі і дозволяють безпомилково визначити, звідки крадеться ворог. Однак вони можуть бути досить важкими і не зовсім зручними для тривалих ігрових сесій. Також відкалібрувати та налаштувати такий девайс може бути непросто.

Якість звуку навушників з багатоканальним звуком дійсно вище, ніж у моделей з віртуальним об’ємним звучанням. Нерідко вони дорожчі. Часто це виправдано наявністю унікальної функції 3D-звуку від Waves NX, яка дозволяє навушникам враховувати повороти голови гравця. Це створює дуже реалістичний звуковий ефект і можливість повністю поринути у ігрову реальність.

Моделі ігрових навушників представлені різними брендами, тому можуть різнитись характеристиками, ціною, дизайном. Щоб зробити правильний вибір, виберіть кілька моделей, порівняйте параметри та почитайте відгуки покупців.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.