Новини

Штовхала і погрожувала розправою: у Чернівцях жінка вчиняла домашнє насильство щодо своєї матері

Слідчі поліції повідомили про підозру чернівчанці у вчиненні домашнього насильства відносно своєї матері

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Згідно чинного законодавства за такі дії жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

У серпні минулого року до поліції звернулася 88-річна жителька обласного центру з повідомленням про вчинення відносно неї домашнього насильства. Працівники Чернівецького районного управління поліції провели першочергові поліцейські заходи та встановили, що 67-річна чернівчанка, перебуваючи за місцем проживання, вчинила словесну суперечку зі своєю матір’ю. В ході конфлікту кривдниця ображала жінку нецензурною лайкою, шарпала за одяг, штовхала та погрожувала їй фізичною розправою.

Відомості про даний факт правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що порушниця упродовж тривалого часу вчиняє домашнє насильство відносно близької родички. Працівники поліції реагували на кожне повідомлення від жінки, неодноразово складали протоколи про адміністративне правопорушення на зловмисницю та проводили з нею профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій.

Крім цього, кривдницю неодноразово було визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 та 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення.

Однак правопорушниця продовжувала чинити психологічне та фізичне насильство відносно своєї матері, яке призвело до психічного розладу в жінки.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили про підозру кривдниці у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування триває.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.