Новини

На Буковині у пам’ять про сина-Героя багатодітна родина подарувала його рідній школі обладнання на понад пів мільйона

У пам’ять про полеглого сина-Героя багатодітна родина Пінчуків зробила подарунок на понад пів мільйона гривень для Зарожанського ліцею. Завдяки цьому заклад отримав багато обладнання для навчання.

Про це пише видання Хотинські вісті.

Комп’ютерний клас, облаштований на 15 робочих місць:

10 комп’ютерів, 5 ноутбуків;

мультимедійний проєктор та екран,

кольоровий принтер,

акустична система для озвучення різних заходів,

дві професійні швейні машинки для навчання швейної справи,

макет автомата Калашникова для використання на уроках “Захисту України”,

а також 12 волейбольних, 2 футбольних м’ячів та один для регбі.

Читайте також: “Це пам’ять про мого сина”: батько загиблого Героя з Буковини відремонтував у його школі комп’ютерний клас – відео

Такі цінні подарунки вартістю понад 500 тисяч гривень зробили батьки полеглого захисника Давида Пінчука для Зарожанського ліцею, випускником якого був їхній син.

У закладі провели захід під назвою “Пам’яті Героя”, аби віддати шану мужньому воїну до річниці його загибелі та висловити вдячність батькам Степану Григоровичу та Людмилі Василівні за неоціненний внесок у розвиток освіти.

Про Героя: любив спорт, музику і свою сім’ю

Учні розповіли про бойовий шлях справжнього патріота, талановитого юнака, назавжди 22-річного Давида Пінчука.

Він народився 9 березня 2000 року у місті Жданівка Донецької області. У 2012-му багатодітна сім’я покинула рідну домівку й поселилася у Зарожанах.

Однокласники та вчителі запам’ятали Давила як доброзичливого, спокійного учня, активного учасника виховних заходів, конкурсів, де його неперевершена гра на музичних інструментах та милозвучний спів викликали незабутнє враження у всіх присутніх. Йому подобалися уроки фізичного виховання, захисту України, музики.

Хлопець зростав сильним, фізично загартованим, займався екстремальним видом спорту – паркуром. Він самостійно опанував гру на сопілці, гітарі, фортепіано та акордеоні.

Став контрактником

12 вересня 2019 року Давид підписав контракт на військову службу. Протягом 9 місяців захищав рідні рубежі у складі 80-ї десантно-штурмової бригади біля Станиці Луганської.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ, юнак перебував у Житомирі, де навчався водінню на БТРі. Згодом був переведений на Яворівський полігон, під час обстрілу якого 11 березня 2022 року отримав контузію та втратив пам’ять.

Трохи підлікувавшись, знову повернувся у стрій в одну з найгарячіших точок передової лінії. 7 травня 22-річний старший солдат Давид Пінчук загинув у важкому бою у селі Серебрянка Бахмутського району на Донеччині.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх Героїв, котрі пожертвували власним життям, захищаючи Україну від жорстоких ворогів.

Давид був опорою для рідних

Крізь сльози невимовного болю утрати, батько Давида Степан Григорович висловив вдячність усім, що не забувають про їхнього сина, котрий був для сім’ї справжньою підтримкою й опорою, завжди першим відгукувався на допомогу.

“Я вдячний Богу за те, що поряд з нами 22 роки був такий чудовий син”, – сказав батько Героя.

Сестри Героя Альона, Софія та Надія, не стримуючи сліз, пригадали найяскравіші спогади про Давида, розповіли, що він сам створював тексти пісень та музику до них.

“Одного разу нам вдалося зібратися усім разом напередодні маминого дня народження. І Давид у ту ніч написав пісню, присвятивши її мамусі, а вранці зібрав усіх братів та сестер у саду за будинком, роздав нам слова і провів репетицію. Ми заспівали мамі його пісню, навіть зняли відео, котре залишилося одним з найкращих спогадів про нашого Давида”, – сказала Надія.

Дівчата порадили всім присутнім: “Цінуйте своїх рідних, цінуйте кожну мить, проведену поряд, бо нікому не відомо, котра зустріч чи розмова стане останньою. На жаль, розуміємо це лише тоді, коли втрачаємо когось назавжди. Бережіть своїх найдорожчих, фотографуйте, знімайте разом відео. Ми тепер лиш так можемо побачити і почути нашого братика”.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |
Подяку від Недобоївського сільського голови Юрія Юзви та всіх жителів громади Степану Григоровичу та Людмилі Василівні Пінчукам вручив заступник сільського голови Микола Паур.

А староста Зарожан Світлана Заплітна зазначила: “Упевнена, у цієї багатодітної сім’ї було чимало потреб, однак вони вирішили у пам’ять про свою дитину віддати значну суму грошей саме для закладу освіти. Їхній внесок неоціненний, низький уклін таким батькам і всій родині”.

– Нехай пам’ять про Давида і про ваш вчинок живе в серцях учнів нашої школи, всіх односільчан та стане зразком великодушності, людської доброти та справжнього патріотизму, – наголосила заступниця директора з навчально-виховної роботи Людмила Бобик.

І додала: нехай усе подароване вами служить дітям для щасливого і мирного дитинства у вільній від ворогів країні, нагадуючи наступним поколінням про те, що Давид Пінчук віддав заради цього найдорожче – своє життя.

Під час заходу звучали патріотичні вірші, пісні, серед яких “Ми всі одна родина, “Брате, скажи, як там на фронті?”, “Хай буде весна” у виконанні Софії, Іллі та Семена Пінчуків, а також композиція “Україна переможе” у виконанні ансамблю гітаристів Зарожанської музичної школи, у складі якого молодші брати Давида Пінчука.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.