Новини

Було понад 150 робіт: у Чернівцях провели виставку дитячих малюнків – фото

У Чернівцях провели благодійну виставку дитячих художніх та творчих робіт. Чернівчани, в обласному меморіальному музеї Володимира Івасюка, мали змогу побувати на виставковому просторі під назвою “Дитинство, яке перевернула війна”.

“Дитинство, яке перевернула війна” – це проєкт, який повинен показати українцям і всьому світу, як під час агресії страждають маленькі люди – діти. У своїх роботах, експонованих на виставці, діти передають своє враження від війни, яку розв’язали рашистські агресори.

[center]

“Ми знаємо, що наші діти дуже талановиті, але що вони такі мудрі, що вони мають такий хист відтворити, заворожує. Це допоможе нам у боротьбі, не тільки від збройного нападу, а і від того, аби не засіяли в наші душі о те погане, неукраїнське, нехристиянське. Це непросто наносити фарби, а вкладати їх у зміст і сьогодні ми ще раз, і ще раз доторкнемося до образу кожного з цих дитячих робіт” – зазначає Павло Дворський, Заслужений артист України.

[center]

На заході було представлено понад 150 робіт дітей з різних куточків України, зокрема міст Сходу, з столиці, малюнки дітей із областей, евакуйованих у м.Чернівці, роботи студії “Малювання як Art-терапія”, художні та творчі роботи вихованців обласного центру естетичного виховання, дітей з експозицій, представлених у Буковинському центрі культури та мистецтв і Чернівецькому міському палаці дітей та юнацтва та інші роботи громад нашої області.

“Це шлях до великого мистецтва: малювання, поезія, мотанка – це все, що об’єднує наших дітей. Ці роботи насправді дуже вражають” – розповідає Микола Лазарук, редактор Буковинського журналу.

[center]

Окрім малюнків, на виставці були представлені ще ляльки-мотанки, крашанки.

Авторка: Людмила Кушнір

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.