Новини

Директорка ліцею в Чернівцях пропонує відмовитися від вручень медалей випускникам

Випускникам шкіл варто вручати не медалі, а особливі відзнаки за вивчення окремих предметів, які вони змогли опанувати найкраще.

Таку ідею запропонувала на своїй фб-сторінці директорка ліцею №5 “Оріяна” в Чернівцях Галина Абрам’юк, пише molbuk.ua

На думку директорки, не кожна дитина має однакові здібності до того чи іншого предмета. А медалі – це пережиток радянщини.

“Незабаром – завершення навчального року. Як гадаєте, чи варто подумати освітянській спільноті над тим, аби відмовитися від медалей? Не всі, хто пише вірші і досконало знає мови, може обчислювати інтеграли.

Можливо, доречніше було б запровадити для випускників особливу відзнаку за вивчення окремого предмету – як моральну преференцію, адже ніяких бонусів при вступі до вишу медаль не дає. Хочеться позбуватися всього, що пов’язує нас із совком. А медалі, як і “білі фартушки ” – відгомін совкового минулого”, – запропонувала Галина Абрам’юк.

Більшість коментаторів у під дописом підтримали ідею:

“Тільки “за”! Кожна дитина талановита! Неможливо охопити все!”

“Дуже мудра і слушна ідея! Всі діти талановиті, але кожен – у своїй галузі. І потім хтось стає геніальним програмістом, якому важко давалася в школі мова і література, а хтось – письменником, який списував алгебру, геометрію і фізику. Варто відзначати індивідуально, а не рівняти всіх під одне. Та й усього бездоганно знати неможливо – це ж факт”

“Давно пора позбутися цього радянського рудименту ! Всі ж розуміють, що є заслужена медаль і медаль типу, “бо так треба” ! Учителеві найважче ставити високу оцінку учневі за ” бо так треба”, насамперед соромно перед іншими дітьми, які все добре розуміють!”

“Звичайно,медалі -це залишок авторитарної школи”, – пишуть у коментарях.

Втім, дехто вважає, що все ж відзнака за успіхи має бути.

“Думаю, що єдина комплексна відзнака ДЕРЖАВНОГО зразка за найкращі успіхи має бути! Медаль, значок чи статуетка ( як варіант “Найкращому випускнику”), – можна обговорити, розробити проєкт, обговорити.
Ця відзнака для кожної дитини, людини є вагомим стимулом у житті. Це на все життя, незалежно, чи дає вона пільги при вступі, чи не дає. Ідея відзначення за успіхи з окремих предметів дуже хороша, підтримую!” – висловилася начальниця управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області Оксана Палійчук.

Раніше Галина Абрам’юк запропонувала відмовитись від радянського правила, щоб учні, вітаючись із вчителями на початку уроків, піднімалися з-за парт.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.