Новини

МОЗ уже другий тиждень прогнозує вихід Чернівецької області із «червоної» зони

Чернівецька область, де завжди була найскладніша ситуація з розповсюдженням коронавірусу, найближчим часом може вийти з “червоної” зони карантинних обмежень. Адже в області спостерігається значне зниження епіднебезпеки поширення Covid-19.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я у Telegram.

“Чернівецька область вже третя після Івано-Франківської та Закарпатської, яка невдовзі вийде з “червоної” зони карантинних обмежень через значне зниження епіднебезпеки поширення Covid-19″, – йдеться у повідомлені.

Крім того, додають в ЦГЗ, стабільне покращення епідситуації фіксується у Львівській області. Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, наразі в Чернівецькій області лише один показник перевищує норму – це рівень госпіталізацій. Станом на 19 квітня він складав 62,8 на 100 тисяч населення при нормі в 60. Днем раніше, 18 квітня, рівень госпіталізацій на Буковині становив 64,5 на 100 тисяч населення. Тобто спостерігається його зниження.

Наразі “червона” зона карантинних обмежень діє у 12 регіонах України та Києві, “жовта” – у 3, решта – “помаранчеві”.

Як відомо, у МОЗ вже не вперше роблять прогнози щодо виходу Буковини із “червоної” карантинної зони. Так, міністр охорони здоров’я Максим Степанов ще 6 квітня повідомив про те, що в регіоні найближчим часом послаблять карантинні обмеження. Пізніше таку ж заяву зробив його заступник Віктор Ляшко.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.