Новини

Дали авто і кошти на дрони: подружжя з Чернівців, яке живе у Лондоні, допомагає ЗСУ

Колишні чернівчани Володимир і Любов Кройтори живуть у Лондоні (Велика Британія), але всіляко намагаються допомагати Україні. Нещодавно вони навідалися в рідні Чернівці та передали для потреб ЗСУ свою автівку. Також переказали п’ять тисяч фунтів стерлінгів на закупку дронів.

– Це наші давні друзі. Ми разом починали нашу співочу кар’єру в ансамблі “Джерело” на машзаводі. Володимир був бас-гітаристом. Пізніше він зайнявся бізнесом, а ми створили дует “Скриня”. Але наша дружба продовжувалася, – розповіла заслужена артистка України Марія ЛОБУРАК. – Їхні дві доньки давно виїхали за кордон, працюють айтішницями. У Кройторів був гарний будинок на вулиці Бережанській. Понад 10 років тому тут стався великий зсув, і будинок “з’їхав” у яр. Тоді донька, яка живе у Лондоні, запросила їх до себе. Вони виїхали. Зараз уже на пенсії, бавлять внуків. Однак про Чернівці ніколи не забувають.

Коли у 2014 році почалася війна на сході України, подружжя почало допомагати військовим. “Висилали посилки з усім необхідним. Дуже переживали, коли 24 лютого минулого року почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Володя тоді купив гітару, почав співати на вулицях Лондона і збирати кошти для українських військових. Перед приїздом до Чернівців перерахував п’ять тисяч фунтів стерлінгів на придбання дронів, – каже пані Марія. – Також вирішили віддати свою автівку для потреб наших воїнів. Ми вже передали її волонтерській організації. Вони її пофарбують в колір хакі та відправлять на фронт”.

Подружжя Кройтерів запросили на вечір “У “Скрині” на канапі”, який відбувся у клубі “Автограф”. “На зустріч прийшло багато дітей – наших вихованців. Гості розповіли їм, як англійці допомагають ЗСУ. Володимир грав на гітарі, співав. Вони пообіцяли, що будуть й надалі допомагати українській армії – поки не закінчиться війна”, – запевнила Марія Лобурак.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.