Новини

У Чернівцях відкрили модульне містечко: на нього виділили три мільйони євро – фото

Сьогодні, 13 квітня, у Чернівцях відкрили модульне містечко. Воно розраховане до 250 людей.

Наразі тут вже проживає понад 60 людей, пише molbuk.ua.

Будували це модульне містечко майже вісім місяців. Тут є модульні блоки для проживання родин і окремі блоки для проживання пар та самотніх людей.

Відкриття модульного містечка відбулося урочисто. На нього прибули посол Матті Маасікас та голова Представництва ЄС в Україні та Посол Німеччині в Україні Анка Фельдгузен.

На території модульного містечка зробили дитячий майданчик. А також поставили лавочки, дві альтанки.

За словами заступника Чернівецького міського голови Євгенія Маховікова, планують заселити містечко за місяць.

“Мешканців вибирали за бальною системою. Оцінка залежала від стану людини, звідки вона приїхала, скільки членів сім’ї є”, – пояснює Євгеній Маховіков.

Люди можуть жити у модульних будинках необмежену кількість часу, але їм доведеться за це платити. Обслуговувати модульне містечко буде комунальне підприємство “Містосервіс”.

“Мешканці будуть сплачувати за модульний будиночок – приблизно до тисячі гривень на місяць. Сума залежить від площі будиночка. Усі комунальні послуги будуть сплачені за рахунок міського та державного бюджетів. Почали вже процес заселення. Наразі тут живе понад 60 людей. Загалом модульне містечко розраховане на понад 200 людей. Майже з усіма мешканцями визначилися і очікується, що впродовж місяця модульне містечко буде заселене”, – зазначив Євгеній Маховіков.

У будинках є електрика, також встановлені потужні генератори на випадок відключення електрик. Ще планують встановити на кількох будиночках сонячні батареї, які будуть живити адміністративний корпус.

Модульне містечко було побудовано в рамках “Програми ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України”, яка співфінансується ЄС та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Проект встановлення модульних будиночків обійшовся у понад три мільйони євро. Кошти виділили Євросоюз та уряд Німеччини. Чернівецька міська рада забезпечувала земельну ділянку та підведення комунікацій.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.