Новини

«Тут пануватиме любов»: у Чернівцях відкрили центр для молоді з інвалідністю – фото

Сьогодні, 12 квітня, у Чернівцях відкрили Центр для молоді та дітей з інвалідністю. У новому центрі будуть проходити тренінги та заходи, що допоможуть молоді набути необхідні навички для самостійнішого життя.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

За адресою вул. Руська, 194-Г відтепер діє центр з надання допомоги молоді та дітям з інвалідністю. Тут працюватимуть логопеди, психологи, та реабілітологи, які займатимуться розвитком мовлення, психоемоційною підтримкою та реабілітаційною роботою.

Отець Любомир Іваночко, керівник “Карітас Чернівці”, каже, що центр “Любов, яка лікує” вдалося облаштувати приблизно за два місяці в орендованому приміщенні.

“Наша основна ціль – дати соціалізацію молоді та дітям з інвалідністю, щоб у центрі можна було організовувати майстеркласи, тренінги та відпочинок для дітей. Тут пануватиме атмосфера любові, де діти зможуть відчути домашню атмосферу. Наразі у нашому центрі зареєстровано близько 30 молодих людей та дітей з інвалідністю”, – розповідає отець Любомир.

За словами керівниці центру для осіб із інвалідністю від “Карітас Чернівці” Валерії Мартинюк, до центру можуть приходити не тільки місцева молодь, а й внутрішньо переміщені особи.

Читайте також: У Чернівцях запрацював коворкінг-центр: коли і де його можна відвідати ‒ фото ” ”

“Цей проект націлений на те, щоб допомогти трьом категоріям бенефіціарів: батькам, молоді, працівникам, які з ними працюють. Для нас головне соціалізувати підлітків на стільки, щоб вони могли самостійно пришити того ж ґудзика, зігріти їжу, продовжити яскраве незалежне життя. Війна внесла свої корективи, тому у цьому центрі будемо раді бачити діток не тільки з Буковини”, – каже Валерія Мартинюк.

У день відкриття центр відвідали вже кілька молодих людей з інвалідністю, серед них – Максим. Він навчається на кравця у міському училищі.

“Сьогодні у мене свято. Радий, що відкрився цей центр. Планую, часто його відвідувати і займатися різними заняттями для власного розвитку. Вже у майбутньому хочу шити весільні плаття та спробувати працювати офіціантом”, – зазначає Максим.

Центр для молоді та дітей з інвалідністю буде працювати щодня з 09:00 по 18:00, окрім неділі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.