Новини

Поради експертів, які допоможуть зробити так, що у вас буде більше вільних грошей при тому ж рівні доходу

Наші фінансові звички часто приводять нас до бідності та позбавляють спокою, стабільності.

Поради експертів, описані нижче, допоможуть вам планувати свій бюджет і поводитися з грошима правильно, інформує Ukr.Media.

Не беріть кредити, не купуйте нічого дуже дорогого

Користуйтеся розстрочкою замість кредитів, якщо є така можливість, але не купуйте занадто дорогі речі, влізаючи в борги. Якщо є можливість купити щось відразу, то користуйтеся нею.

Час, коли актуальні дорогі телефони та інші гаджети, давно минув. Немає ніякого сенсу купувати те, що коштує в десять разів дорожче, за функціями та технологічністю вони мало чім відрізняються.

Забудьте про кредитні картки

Ця порада для всіх, кому зарплата приходить на картку. Психологи відзначають, що для того, щоб гроші заощаджувалися краще, їх потрібно бачити. Краще тримати гроші в паперовому вигляді, а частину залишати на карті для зручності оплати комунальних послуг чи послуг зв’язку.

Дослідження показують, що у разі оплати всього банківською карткою замість готівки, грошей витрачається до 10% більше, бо ви їх не бачите, не відчуваєте. Багато хто недооцінюють такий спосіб економії, підсвідомо думаючи, що з картою все можна, тому що гроші не йдуть так явно.

Продумуйте покупки

Якщо хочеться купити щось дуже дороге, мало просто зважити всі за і проти. Щоб покупка була не емоційною, а дійсно необхідною, потрібно почекати три дні, перш ніж здійснити її.

Наприклад, дівчині захотілося купити дуже дороге плаття. Це не необхідність, але можливо, їй хочеться гарно виглядати на майбутньому весіллі подруги або на святі в честь нового року. Потрібно почекати три дні — якщо бажання не пропаде, значить покупка дійсно варта того.

Дні без витрат

Ці дні ще називають розвантажувальними — за аналогією з розвантажувальними днями в харчуванні. Суть полягає в тому, щоб змусити себе не витрачати гроші протягом одного або більше днів.

Найкраще методика діє на періодичній основі — спочатку поставте собі за мету не витрачати нічого у неділю, потім, наприклад, у понеділок і у неділю. Цією методикою користуються всі багаті люди, тому що чим більше у вас грошей, тим більше спокуса купити щось непотрібне.

Дослідження показують, що з часом це призводить до зниження витрат і стабілізації бюджету. Чим більше ваш заробіток, тим більше можна заощадити.

Складайте план покупок і не беріть багато грошей в магазин

Коли вам необхідно відвідати супермаркет або гіпермаркет для того, щоб закупитися продуктами на весь тиждень або банально купити пляшку молока, беріть тільки необхідну кількість грошей — ні більше, ні менше. Це убереже вас від непотрібних придбань.

Те ж саме стосується і купівлі одягу. Вам потрібно купити футболку, але ви берете з собою картку або купу грошей, тому купуєте ще джинси та кофту, хоча вони вам не потрібні.

Складайте план покупок. Це те, що допоможе вам вберегти себе від непотрібних витрат і безцільних блукань по супермаркету, де ви можете натрапити на дуже приємні знижки на товари. Які вам не потрібні в даний момент.

Іноді застрявати в злиднях нам допомагають дві поширені помилки про фінанси. Навіть якщо не особливо сильно економити, можна досягти успіху, якщо перестати мислити неправильно. Виправлення лише за цими двома параметрами допоможе вам стати успішніше і навчитися економити.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.