Новини

Військовий з Буковини показав кулемет Максим, яким воює

27-річний чернівчанин Богдан Мірінчук, який служить у бригаді ТРО Буковини, відремонтував станковий кулемет Максима 1944 року випуску і використовує його у бойових умовах.

Про це пише 107 окрема бригада Сил територіальної оборони Буковини.

Богдан одним з перших після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну записався в тероборону.

Маючи тривалий бойовий досвід у АТО/ООС, Богдан одразу ж взявся навчати молодих солдатів тактичним прийомам і основам ведення бою. Під час насичених, а часом і виснажливих тренувань, чернівчанин постійно наголошував молодим тероборонцям про необхідність бути завжди готовим до найбільш непередбачуваних подій на полі бою.

Нині Богдан – головний сержант механізованої роти, яка міцно тримає оборону на українсько-російському кордоні.

У бойових умовах бійцеві доводиться мати справу із найрізноманітнішим озброєнням. Одне з найекзотичніших – станковий кулемет Максима 1944 року випуску. На війні, каже чернівчанин, усі засоби для ураження противника є цінними і корисними. Богдан за освітою – механік, тож привести стару радянську зброю у справність для нього не було складно.

Навіть на війні головний сержант разом із своїми підлеглими регулярно відточують власні тактичні навички на полігонах.

“Солдат має ставитись до своєї зброї, як до своєї другої половинки. Треба любити, розуміти її, ставитись до неї відповідально. Якщо ти вже отримав автомат, то маєш працювати з ним так, як ти хочеш, щоб він працював з тобою: не хочеш, щоб були осічки, не забувай його чистити”, – каже Богдан Мірінчук.

Довідка

Кулемет Мааксима — станковий кулемет, розроблений британським зброярем американського походження Гайремом Стівенсом Максимом у 1883 році. Кулемет Максима став одним з родоначальників автоматичної зброї; він широко використовувався під час англо-бурської війни 1899—1902, Першої світової і Другої світової воєн, а також у багатьох малих війнах і збройних конфліктах XX століття, а також зустрічається в “гарячих точках” по всьому світу і в наші дні.
Кулемет має середній темп стрільби — 600 пострілів за хвилину, а бойова швидкострільність становить 250-300 пострілів за хвилину.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.