Новини

У Чернівцях починають працювати літні майданчики: яким вони мають бути

У місті розпочинається сезон роботи літніх майданчиків. Їх найбільше на вулиці Кобилянської, тому саме їм приділяють значну увагу.

У департаменті урбаністики працюють над тим, щоб підприємці зменшували масивні конструкції літніх майданчиків на пішохідній вулиці, йдеться у публікації ” “.

“У нас уже гаряча пора, підприємці звертаються по паспорти прив’язки, які дають дозвіл на роботу літнього майданчика. Його видають на сезон — максимально з першого березня до першого листопада, – каже головний архітектор міста Дмитро Домітрюк.

Зовнішній вигляд літніх майданчиків регламентується документом, який був затверджений на виконкомі 2019 року. Його допрацювали.

“Нову концепцію літніх майданчиків винесуть на розгляд сесії міськради. Визначили параметри, які регулюють роботу і встановлення літніх майданчиків, наприклад, яку площу вони мають займати на пішохідній зоні. Ми врахували також проблеми з майданчиками через рельєф вулиці Кобилянської. Там, де є природний нахил, дозволяється встановлення подіуму, але лише для вирівнювання поверхні”, – зазначає Дмитро Домітрюк.

Підприємці мають зменшити конструкції, а ще вони не повинні закривати фасади.

“Торік вже були такі перетворення на різних майданчиках, тож сподіваємося, що тенденція продовжиться і нинішнього сезону. Зараз під час оформлення документів із кожним підприємцем працюємо окремо. Наприклад, ми рекомендували спростити літній майданчик закладу “Сіті-фільм” біля кінотеатру на вулиці Кобилянської”, – каже Дмитро Домітрюк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.