Новини

У Чернівцях почали встановлювати сітки для сортування пластику

У Чернівцях на сміттєвих майданчиках почали встановлювати сітки для сортування пластикового сміття.

Про це повідомляє фірам Макс клін сіті.

“Наразі планується розпочати сортування ПET пляшок та пластику із встановленням сітчастих контейнерів, адже саме пластикове сміття – найбільша загроза екології. В Україні культура поводження з відходами лише формується, проте в Чернівцях вже створили всі умови для цього”, – йдеться у повідомленні

Комунальники закликають містян відповідально ставитись до відходів, сортувати їх і не утворювати стихійних звалищ.

Фірма “Макс клін сіті”, яка вивозить сміття з великих спальних районів та центру, планує встановити 150 сіток-контейнерів.

“До кінця березня маємо встановити приблизно 20 сіток для пластику в центрі міста. Нам їх зараз виготовляють. Загалом програма розроблена на пів року і за цей час маємо встановити 150 сіток. Вони з’являться там, де є великі контейнерні майданчики. У приватному секторі це недоцільно робити. Та найбільша проблема в тому, що люди сміття не сортують. Якщо ж правильно ставитися до сортування сміття, то і місто буде чистішим, і тариф вдасться зменшити”, – каже директор “Макс клін сіті” Олег Мандрик.

Нагадаємо, у місті з першого березня мали встановити сітки для сортування сміття, але це відклали через проблеми із купівлею сіток для сортування сміття.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.