Новини

Чому Буковина досі не вийшла із «червоної» зони: пояснення посадовця міськради

Майже всі показники Чернівецької області щодо ситуації з коронавірусом сприяють тому, щоб регіон вийшов із “червоної” зони карантинних обмежень.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міського голови Чернівців Юрій Лесюк, єдиний показник, який поки що залишає Буковину в зоні із найсуворішими обмеженнями – це рівень госпіталізації ковід-хворих (показник, який корелює із показником заповненості ліжок).

“Цей показник складає 75,8 на 100 тисяч населення станом на 11.04, при нормі менше 60. Однак цими днями відзначається тенденція до зменшення заповненості ліжок, що дозволяє сподіватись на перевід нашої області з “червоної” зони в “помаранчеву” наприкінці цього тижня або наступного тижня”, – повідомив Лесюк.

Ситуація з коронавірусом на Буковині: що відомо

У Чернівецькій області медики учора, 11 квітня зафіксували 163 нові випадки зараження коронавірусною інфекцією COVID-19.

Загалом на Буковині від початку пандемії коронавірус виявили у 73864 жителя. Серед них 53504 одужали, а 1509 – померли.

“Червона” зона у Чернівцях: що відомо

У Чернівцях та області з 1 березня 2021 року через значне поширення коронавірусу введено “червону” зону карантинних обмежень. Вона передбачає заборону роботи закладів громадського харчування, торговельних центрів та непродовольчих ринків за винятком адресної доставки та торгівлі на винос.

Всупереч забороні на найбільшому базарі області – Калинівському ринку – триває торгівля. Продавці кажуть, що зараз – чи не єдиний в році час, коли вони можуть заробити для своїх сімей “копійку”.

Раніше глава МОЗу Максим Степанов, а також його заступник Віктор Ляшко заявив, що найближчим часом три регіони вийдуть із “червоної” зони – Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька. Цього тижня Державна комісія з ТЕБ та НС ухвалила рішення про вихід Прикарпаття й Закарпаття із “червоної” зони. Рішення щодо Буковини поки немає.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.