Новини

«Були моменти – ти крок від смерті»: підприємець з Буковини воює під Бахмутом

Буковинець Дмитро Шевчук – підприємець із Чернівецької області. Однак із початком широкомасштабного вторгнення РФ в Україну доля чоловіка змінилася кардинально. Чоловік отримав повістку на військову службу та не став опиратися.

Кореспондентка ” ” поспілкувалася з Героєм.

– Родом я із Кіцманщини. Протягом чотирьох років я працював сам на себе, був підприємцем. Але у зв’язку із початком війни, отримавши повістку я пішов служити. Після того, як я отримав повістку мене направили на навчання. Зараз я перебуваю на Донеччині в районі Бахмута, – ділиться військовий.

Дмитро зізнається, для нього найважче у війні це втрачати своїх побратимів.

– Під час боїв мені не страшно. Ти виконуєш поставлені задачі, найстрашніше – це втрачати побратимів. Разом із хлопцями ми підтримуємо бойовий дух. Мене мотивує те, що вдома чекають рідні: тато, мама, сестра, брат, кохана людина. Я зараз тут, щоби вони не знали війни і не знали обстрілів, – каже чоловік.

Наразі військовий перебуває неподалік Бахмута, каже, що там суцільна розруха.

– Інфраструктура повністю зруйнована. Будинки зрівняні із землею. Тутешня місцевість гримить від вибухів. Там де були багатоповерхівки, зараз лише руїни… – зізнається.

За словами Дмитра, він дуже скучив за своїми рідними.

– Основна ціль – це вигнати цю всю нечисть із нашої землі. Ми всі дуже скучили за своїми рідними… Але для нас дуже важлива їхня підтримка та теплі слова. Ми знаємо, що незабаром перемога буде за нами, адже добро завжди перемагає зло.

Дмитро Шевчук пригадує, що через обстріли окупантів, чоловік та його побратими були за крок до смерті.

– Тоді були дуже сильні артилерійські обстріли. Ми разом із побратимами давали відсіч окупантам. Були ситуації, коли москалі були за 300 метрів від нас. Але дякуючи Богу, ми відбили їхню атаку. Хочу зауважити, що тут дуже відчуваються молитви рідних, адже були такі ситуації, коли думали, що це кінець. Однак у нас сильна армія та вмотивовані солдати, які просто так не віддадуть нашу землю загарбникам, – каже.

На питання чого не вистачає Дмитро відповідає наступне:

– З їжі у нас є абсолютно все. Допомагають волонтери, інколи родичі передають посилки. Насправді нам дуже необхідні дрони, планшети та тепловізори. Це допоможе пришвидшити нашу перемогу, – підсумовує Дмитро.

Увага!

Для підрозділу Дмитра Шевчука збирають кошти для покупки тепловізора, допомогти можна перерахувавши кошти за номером:

Моно Банк 5375411204265859

ПриватБанк 4731219641643394

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.