Новини

Як вибрати подвійні пам’ятники: рекомендації експертів*

Любов – це почуття, яке ніколи не вмирає. Настільки ніжні почуття між двома людьми багато сімей намагаються підкреслити навіть після їх смерті. Кращий спосіб зробити це – встановити оригінальний подвійний надгробок.

Який матеріал краще?

Перш, ніж відправитися в компанію з виготовлення надгробків, необхідно визначитися з матеріалом. Популярних варіантів декілька: граніт або мармур. Пам’ятники подвійні з граніту є найкращими через низку переваг:
висока міцність забезпечує тривалі терміни експлуатації надгробків;

мінімальне вологопоглинання не допускає руйнування граніту зсередини;

простота в догляді – важлива перевага для тих, хто не може часто відвідувати кладовище;

стійкість до ультрафіолету – пам’ятники подвійні з граніту не вигоряють на сонці;

велика різноманітність кольорів – граніт буває чорним, сірим, коричневим, зеленим.

На відміну від граніту, мармур більш схильний до дії погодних явищ. У його порах накопичується волога, яка на морозі замерзає і руйнує пам’ятник зсередини. Через це терміни експлуатації мармурових стел набагато менші, ніж гранітні.

Вибір форми

Пам’ятники подвійні можуть мати найрізноманітніші форми. Надгробки бувають вертикальними і горизонтальними. Перші підходять для могил з сильно обмеженою площею. Вони не настільки популярні, оскільки на них залишається не так багато місця для гравіювання.

Пам’ятники подвійні з горизонтальною формою дозволяють створювати дуже красиві композиції та дають достатньо місця для зображень і написів. Горизонтальна плита може бути єдина або складатися з 2 постаментів, розташованих на одній підставі.

Варіанти оформлення

На плиті кожного з покійних наноситься його фото, дати народження і смерті, інша інформація, яку родичі вважають найбільш важливою. Серед додаткових елементів можна виділити:
декоративне гравіювання – дозволяє зобразити на стелі квіти, ікони або пейзажі;

накладні фігурки з бронзи або акрилу – кріпляться до поверхні стели за допомогою рідких цвяхів або штифтів. Фігурки можуть мати форму птахів, ангелів, свічок;

різні барельєфи – за формою нагадують накладні фігурки, але, на відміну від них, є єдиним цілим з надгробком.

Часто пам’ятники подвійні прикрашаються вазами, які не тільки прикрашають могили, а й допомагають зберегти якість квітів.

Подвійні пам’ятники від “ArgestStone”

Виробнича компанія “ArgestStone” – це повний цикл виробництва високоякісних гранітних надгробків. Компанія працює на ринку більше 15 років, використовуючи для виготовлення стел тільки кращі матеріали від перевірених постачальників.

Пам’ятники подвійні від “ArgestStone” служать десятиліттями, зберігаючи свій вигляд і чіткість декоративного оформлення. Компанія дає 10-річну гарантію на кожну стелу, а також пропонує безкоштовну доставку при замовленні установки надгробку в Харкові або області.
В асортименті компанії завжди є великий вибір вже готових подвійних пам’ятників. За бажанням клієнта дизайнери готові розробити індивідуальний авторський проєкт, який прикрасить місце поховання і зробить його несхожим на інші.

Команда “ArgestStone” працює злагоджено і оперативно. Контроль якості на кожному з етапів виробництва гарантує довговічність пам’ятників і їх стійкість до погодних явищ.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.